Olegario Vazquez Rana jatkaa ISSF:n puheenjohtajana
3.12.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton ISSF:n Yleiskokous jatkui tänään torstaina (3.12.). Münchenissä. Päivän agendalla ovat henkilövalinnat.

Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton ISSF:n Yleiskokous jatkui tänään torstaina (3.12.). Münchenissä. Päivän agendalla ovat henkilövalinnat, joista tärkeimmät ovat sekä puheenjohtajan että varapuheenjohtajien lisäksi myös hallituksen,valtuuston ja komiteoiden puheenjohtajien valinnat.

ISSF:n puheenjohtajana pitkään toiminut Olegario Vazquez Rana sai loppusyksystä haatajan Kuwatin Sheikki Salman Al Sabahista.

– ISSF tulee saamaan hyvän puheenjohtajan. Kehitys ISSF:ssä lajin eteen on kännistynyt ja tulee jatkumaan. Onnittelen hyvää ystävääni uudelleen vallinasta, sanoi Al Sabah puheessaan äänestyksen ratkettua.

Äänestyksestä tuli yllätävänkin tiukka,sillä Vazquez Rana voitti Al Sabahin äänin 165-128.

– Kiitän tuestanne, tulen jatkamaan lajimme kehitystä entistä voimakkaamin, niin että se tulee pysymään ja kehittymään olympialajina. Olemme nousset yhden pykälän olympiakategoriassa teen kaikkeni sen eteen, että nousemme yhä, kiitti uudelleen valittu Olegario Vazquez Rana.

Varapuheenjohtajiksi ISSF:n Yleiskokous valitsi Yhdysvalloista Gary Anderssonin (184 ääntä), Venäjän ja ESC:n puheenjohtjan Vladimir Lisinin (182 ääntä), italialaisen Luciano Rossin(222 ääntä9 sekä Yifu Wangin (209)Kiinasta.

Kaikkiaan ääniä oli jaossa 293.

Parhaillaan on menossa valtuuston äänestys. Ehdokkaita on kaikkiaan 30, joiden mukana myös Suomen Juha Hirvi. Myöhemmin illalla uusi valtuusto valitsee aiemmin valitun puheenjohtajiston lisäksi valtuustosta 5 edustajaa hallitukseen.