Joni Stenström Nuorten Jukolan suojelijaksi
16.12.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Joni Stenström kuvattuna OK Raseborgin tilaisuudessa. Kuva: OK Raseborg

Kivääriampuja Joni Stenström on nimetty ensi kesänä Tammisaaressa järjestettävän Nuorten Jukolan suojelijaksi.

OK Raseborg järjestää 30. Nuorten Jukolan Västerbyn liikuntakeskuksen maastoissa Tammisaaressa. Nuorten Jukola on Suomen suurin ja tärkein nuorten suunnistajien tapahtuma. Viesti on 7-osuuksinen kilpailu 11–18-vuotiaille. Joukkueessa pitää olla sekä poikia että tyttöjä.

Kyseessä on kautta aikain eteläisin Nuorten Jukola. Elokuun 22. päivänä järjestettävään tapahtumaan odotetaan paria sataa joukkuetta eli osallistujia on noin 1500. Heidän lisäkseen tulevat vielä ohjaajat, valmentajat ja vanhemmat.

Kisojen suojelijaksi nimetty kivääriampuja Joni Stenström ei vielä tiedä tarkasti mitä kaikkea hänen tehtäviinsä suojelijana kuuluu.

– Ehkä minä kuljen ympäriinsä ja näytän tärkeältä, hän vitsaili Svenska Ylen haastattelussa maanantaina.

– Pidän varmasti puheen ja kilpailen Suunnistusliiton joukkueessa.

Tiistaina Stenström sanoi, että suojelijan tehtävät ovat ”suuri kunnia”.

– Oli se todella yllättävä juttu, kun kuulin siitä. Tosi makeeta, hän hymyili.

Stenström aloitti suunnistusharrastuksensa kymmenvuotiaana, mutta se on ollut hänelle enemmänkin hyvä tapa pitää kuntoa yllä. Hän on osallistunut kolme kertaa Nuorten Jukolaan ja kerran SM-kilpailuihin.

Ampumaurheilijana Stenström kilpaili viime sunnuntaina viimeisen kerran poikien sarjassa, kun Turussa järjestettiin Kupittaan kilpailut. Raseborgs Skyttarea edustava Stenström siirtyy ensi vuonna miesten sarjaan.