Mustaruuti paloi yllättävän nopeasti Tanhuvaaran urheiluopistolla
2.2.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliiton mustaruutiampujat kokoontuivat viikonvaihteessa perinteiselle talviselle harjoitusleirilleen Tanhuvaaran urheiluopistolle.

Parinkymmenen mustaruutiedustusampujan voimin kerrattiin ammunnan perusasioita valmentaja Marko Lepän johdolla ja opastuksella. Tanhuvaaran urheiluopiston ampumarata soveltuu mainiosti myös savuavan mustaruutiammunnan harjoitteluun. Ilmanvaihto toimii ja harjoituserien välillä pidettävien taukojen aikana ilma kirkastuu nopeasti.

Leppä oli tyytyväinen mustaruutiampujien perustekniikoiden, asennon. tähtäysajan ja erityisesti jälkipidon positiiviseen kehitykseen kuluneiden vuosien aikana. Sekä viime vuoden että tämän harjoitusleirin johtoajatuksena oli henkinen valmentautuminen. Mr-ammunnassa tämä merkitsee ampumasuorituksen valmistautumisen ja sen läpiviemisen lisäksi erityistä valmentautumista aseen lataamiseen ja siihen liittyvien tarvikkeiden käytön hallitsemiseen.

Laukauksen rakentamiseen, siis ruudin kaataminen aseen piipun kautta aseen ruutikammioon, rasvatun luodin tai rasvalapulla varustetun luodin painaminen tarkasti ruutipanoksen päälle, nallitus tai sankkiruuditus ja piikiven tarkistus, ovat kaikki toimenpiteitä, joita voi harjoitella mielikuvana. Se nopeuttaa rutiinitoimenpiteitä kilpailutilanteessa ja antaa ampujalle lisäaikaa keskittyä itse ampumasuoritukseen. Kaikissa mustaruutilajeissahan 13 laukauksen ampuma-aika on 30 minuuttia. Kymmenen parasta osumaa lasketaan lopputulokseen, joten kilpailussa voi vielä hieman ”harjoitellakin”.

Leiriläiset, ampujat ja monilukuiset avecit, olivat jälleen erittäin tyytyväisiä leiriolosuhteisiin. Niinpä vuoden 2016 leiritysviikonlopuksi päätettiin valita tammikuun viimeinen viikonloppu.

Katso video täältä.

Savumerkein,
Veli-Pekka Karvinen ja Jukka Päärnilä