Euroopan kisoihin nimettiin kuusi ampumaurheilijaa
5.2.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen on yksi Bakuun nimetyistä ampumaurheilijoista. Kuva: Lassi Palo

Suomen Olympiakomitea on nimennyt ensimmäiset seitsemän urheilijaa ja kolme joukkuetta kesäkuussa Azerbaidžanin Bakussa kilpailtaviin historian ensimmäisiin Euroopan kisoihin (European Games). Urheilijoiden joukossa on kuusi ampumaurheilijaa.

Urheilijoita nimettiin ampumaurheiluun ja miekkailuun sekä rytmisen voimistelun joukkueeseen. Näiden lisäksi Suomea edustamaan valittiin myös kilpa-aerobicryhmä ja lentopallon miesten joukkue, joiden kokoonpanot tarkentuvat myöhemmin.

Yksi nimetyistä ampumaurheilijoista on skeet-ampuja Marjut Heinonen.

– Lähden kisoihin hyvillä fiiliksillä, hän kommentoi valintaansa.

Olympiakomitean kisayksikön johtaja Leena Paavolainen kertoi, että valintaprosessissa noudatetaan huippu-urheiluyksikön linjaamaa joustavan valinnan periaatetta.

– Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö valitsee urheilijat lajien kanssa tehdyn valmistelun pohjalta ja nimeää urheilijat joukkueeseen sitä mukaa, kun valintakriteerit täyttyvät. Kisoihin voidaan valita harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

– Nyt nimetyt urheilijat ja joukkueet ovat osoittaneet, että heillä on realistinen mahdollisuus sijoittua valintakriteerien mukaisesti henkilökohtaisessa kisassa pistesijoille. Kilpailun taso ja formaatti vaihtelevat lajien välillä, mutta kisojen tärkeydestä kertoo se, että peräti yhdeksässä lajissa Euroopan kisat ovat osa vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisten karsintajärjestelmää.

Bakun ampumaurheilussa on jaossa yksi olympiapaikka lajia kohti.

Bakun joukkuetta täydennetään maaliskuussa ja toukokuussa. Viimeinen valintapäivä on 1. toukokuuta. Suomesta Bakun kisoihin osallistuu arviolta 80-90 urheilijaa 15-17 lajissa.

Euroopan kisat (European Games)
12.-28.6. Baku, Azerbaidžan

Suomen joukkueen ensimmäinen valinta

Ampumaurheilu

Miehet
Skeet: Marko Kemppainen (Suomussalmen Urheiluampujat)
Kivääri: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Kaksoistrap: Sami Ritsilä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Naiset
Skeet: Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat)
Trap: Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille)

Kilpailujen kotisivu: http://www.baku2015.com/

Lähde: OK:n tiedote 5.2.