Noora Antikainen tähtäsi neljänneksi Kyproksen GP:n trapissa
13.2.2015 klo 12:00

Marika Salmi (vas.), Mopsi Veromaa ja Noora Antikainen mitaleineen Kyproksen GP:ssä. Kuva: Pekka Maunula

Perjantai 13. päivä ei ollut lainkaan huono päivä suomalaisille naisille, kun haulikkolajien kansainvälinen GP-kilpailu jatkui Kyproksen Larnakassa. Noora Antikainen oli naisten trapissa neljäs, ja joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kolmanneksi.

Kyproksen Larnakassa jatkui perjantaina haulikkolajien kansainvälinen GP-kilpailu, johon osallistuu noin 350 ampumaurheilijaa eri puolilta maailmaa. Suomesta mukana on kuusitoista urheilijaa, joista kaksitoista osallistuu trapiin ja neljä kilpaili tiistaina kaksoistrapissa.

Naisten trapissa paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Noora Antikainen. Hänen peruskilpailun tuloksensa oli 66 (24+22+20), joka oli myös finaaliraja. Antikainen uusi finaalipaikasta kolmen muun naisen kanssa. Hän hävisi pronssimitaliottelun Australian Emma Coxille.

– Olen tyytyväinen tulokseeni keliin nähden. Se oli tuulinen, ja välillä satoi. Sellainen normaalipäivä eli kymmenisen astetta lämmintä, Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Antikainen kertoi.

Peruskilpailun parhaan tuloksen 71 teki Ison-Britannian Caroline Povey, joka sijoittui lopulta kuudenneksi. Kisan voitti Venäjän Tatjana Barsuk.

Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa oli kymmenes rikottuaan 64 kiekkoa. Antikaisen seuratoveri Marika Salmi sijoittui 15:nneksi tuloksellaan 62. Suomi sijoittui joukkuekilpailussa kolmanneksi.

Miesten trapissa ammuttiin ensimmäinen kilpailupäivä eli 50/125 kiekkoa. Parhaana suomalaisena eli 16:ntena toiseen kilpailupäivään lähtee OSU:n Jukka Laakso. Hänen tuloksensa oli 46. Pohjois-Hämeen Ampujien Mika Bister on sijalla 19 (45). OSU:n Kari Kopra on veteraanien sarjan johdossa (46).

Poikien sarjassa parhaana suomalaisena toiseen päivään lähtee kuudennella sijalla oleva Eemil Pirttisalo (43). Hän edustaa Ruotsalon Metsästysyhdistystä.

Miesten, poikien ja veteraanien trapin toinen kilpailupäivä on lauantai 14. helmikuuta.

Kyproksen GP-kilpailu (haulikkolajit)
5.-15.2. Larnaka, Kypros

Tuloksia pe 13.2.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Caroline Povey Iso-Britannia 71, 2) Jelena Tkatsh Venäjä 68, 3) Ludmila Pshenitshikova Venäjä 67, 4) Tatjana Barsuk Venäjä 66/1, 5) Emma Cox Australia 66/1, 6) Noora Antikainen Suomi 66/1, … 10) Mopsi Veromaa 64, … 15) Marika Salmi 62.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 195, 2) Ranska 194, 3) Suomi 192.

Semifinaali: 1) Pshenitshikova 11, 2) Barsuk 10/uusinta 1, 3) Antikainen 10/0, 4) Cox 9/1, 5) Tkatsh 9/0, 6) Povey 7.
Pronssimitaliottelu: Emma Cox Australia – Noora Antikainen Suomi 9-9, uusinta 2-1
Kultamitaliottelu: Tatjana Barsuk Venäjä – Ludmila Pshenitshikova Venäjä 11-10

Miesten trap 50/125 kiekkoa, tilanne: 1) Robin Danek Tshekki 49, … 16) Jukka Laakso 46, … 19) Mika Bister 45.

Poikien trap 50/125 kiekkoa, tilanne: 1) Maxim Kabatski Venäjä 47, … 6) Eemil Pirttisalo 43, … 8) Niko Kopra 42, … 12) Vili Kopra 41.

Veteraanien trap 50/125 kiekkoa, tilanne: 1) Kari Kopra 46.