Ilma-aseiden EM-kilpailut alkoivat Arnhemissa
3.3.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Renske Endel ampui EM-kilpailujen juhlavan avajaislaukauksen. Kuvat: Lassi Palo
Finland!
Mika Kinisjärvi avajaistunnelmissa.
EM-kilpailuihin osallistuu 43 maata.
Reske Endelin esitys oli vaikuttava.
Liikkuvan maalin ampujat aloittavat kisaurakkansa keskiviikkona.
Saana Peltonen (vas.), Marianne Palo ja Saana Tattari edustavat Suomea tyttöjen ilmakiväärissä.

Ilma-aseiden EM-kilpailut alkavat todenteolla huomenna Hollannin Arnhemissa. Kisojen avajaiset olivat tiistai-iltana kisojen päänäyttämöllä eli finaalihallissa. Suomea edusti liikkuvan maalin poikien sarjan moninkertainen arvokisamitalisti Mika Kinisjärvi.

Ilma-aseiden EM-kilpailut pidetään Papendalin kansallisessa urheilukeskuksessa samalla kun Hollannin ampumaurheiluliitto viettää 125-vuotisjuhlavuottaan. Kisoja on pidetty aiemminkin Arnhemissa, vuosina 1990 ja 1999. Hollanti isännöi ilma-aseiden EM-kilpailuja nyt viidennen kerran.

EM-kilpailujen tyylikkäät avajaiset olivat tiistai-iltana. Suomen värejä sai kunnian edustaa liikkuvan maalin poikien sarjan moninkertainen arvokisamitalisti Mika Kinisjärvi.

Ilma-aseiden EM-kisoissa kilpaillaan miesten, naisten, poikien ja tyttöjen ilmakiväärissä, ilmapistoolissa ja liikkuvan maalin lajeissa. Arnhemin EM-kisoihin on ilmoittautunut 575 ampumaurheilijaa 43 maasta. Mukana on viisitoista suomalaista. Heistä kuusi on kivääriampujia ja kaksi pistooliampujaa ja seitsemän kilpailee liikkuvan maalin lajeissa.

Keskiviikko on ensimmäinen kilpailupäivä. Suomalaisia on mukana tyttöjen ilmakiväärissä ja liikkuvan maalin lajeissa. Tyttöjen ilmakiväärissä ovat mukana Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Saana Peltonen (Keuruun Seudun Ampujat) ja Saana Tattari (Hämeenlinnan Ampumaseura).

Liikkuvan maalin lajeissa ovat miesten sarjassa Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64), Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat), poikien sarjassa Mika Kinisjärvi (Lapin Ampujat), Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat) ja Mika Heikkilä (Kymppi 64) sekä tyttöjen sarjassa Elli Räsänen (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura).

Viime vuonna Moskovassa järjestetyissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa suomalaiset saavuttivat kymmenen mitalia, jotka kaikki tulivat liikkuvassa maalissa. Kaksi vuotta sitten Tanskan Odensessa tuli liikkuvan maalin mitalien lisäksi Juho Kurjen EM-pronssi ilmakiväärissä.

EM-Arnhemissa ei ole jaossa olympiapaikkoja ensi vuonna Rio de Janeirossa järjestettäviin olympialaisiin.

Kisojen viimeinen kilpailupäivä on ensi lauantai eli 7. maaliskuuta. Kaikki olympialajien finaalit näkyvät ISSF:n, ESC:n ja kisajärjestäjien sivuilla: http://www.issf-sports.org/, http://www.esc-shooting.org/ ja ECH2015.nl.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
2.-8.3. Arnhem, Hollanti

Ke 4.3.
9.30 Liikkuva maali/pojat ja tytöt, sekajuoksut
11.15 Liikkuva maali/miehet, normaalijuoksujen 30 ls:n hitaat juoksut
11.45 Ilmapistooli/pojat
12.45 Liikkuva maali/naiset, normaalijuoksujen 20 ls:n hitaat juoksut
13.45 Liikkuva maali/pojat ja tytöt, sekajuoksut
14.00 Ilmapistooli/pojat, finaali
15.00 Ilmakivääri/tytöt
15.30 Liikkuva maali/miehet, normaalijuoksujen 30 ls:n nopeat juoksut
16.45 Liikkuva maali/naiset, normaalijuoksujen 20 ls:n nopeat juoksut
17.00 Ilmakivääri/tytöt, finaali
17.40 Liikkuva maali/miehet, mitaliottelut
18.40 Liikkuva maali/naiset, mitaliottelut

To 5.3.
11.45 Ilmakivääri/pojat
14.15 Ilmakivääri/pojat, finaali
15.15 Ilmapistooli/pojat
16.45 Air 50, ilmakivääri/pojat ja tytöt
17.15 Ilmapistooli/pojat, finaali
18.30 Air 50, ilmapistooli/pojat ja tytöt