Mirka Kyyrönen teki ennätyksensä trapin maailmancupissa
4.3.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vesa Törnroos (vas.), Mirka Kyyrönen ja Jukka Laakso Meksikon auringossa. Kuva: Pekka Maunula

Vuoden ensimmäinen ampumaurheilun maailmancup jatkui Meksikon Acapulcossa. Varhain keskiviikkona Suomen aikaa saatiin päätökseen miesten trap, jossa Mirka Kyyrönen ampui uuden ennätyksensä 118. Hän sijoittui 38:nneksi. Jukka Laakso oli 40:s ja Vesa Törnroos 48:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen maailmancup jatkui Meksikon Acapulcossa, kun siellä ammuttiin miesten trapin toinen ja ratkaiseva kilpailupäivä. Ensimmäisen päivän jälkeen parhaana suomalaisena ollut Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura) aloitti toisen päivän ampumalla kolmanteen sarjaansa tuloksen 21. Hän rikkoi lopulta kaikkiaan 117 kiekkoa (25+24+21+24+23) ja sijoittui 48:nneksi.

Törnroos sanoikin, ettei kahden päivän kilpailussa riitä se, että ampuu yhden päivän hyvin.

– Taas kerran jäin joukkoon ynnä muut. Eli ei muuta kuin kotiin harjoittelemaan, hän totesi.

Kilpailun paras suomalainen oli 38:nneksi sijoittunut Mirka Kyyrönen, joka edustaa Sibbo Skyttegilleä. Hän teki tuloksen 118 (24+23+23+23+25). Orimattilan Seudun Urheiluampujien Jukka Laakso ampui saman tuloksen eli 118 (24+24+23+23+24) ja sijoittui pari pykälää alemmaksi eli 40:nneksi.

Laakso puolestaan sanoi, että ”harjoitteluksi meni”.

– Kiekko näkyi liiankin hyvin ja meni repimiseksi. Jouduin ampumaan korkealla lähdöllä, että sain hieman hillittyä riuhtomista. Siksi en saanut sellaista kaivattua varmuutta ammuntaani. Olosuhteet olivat todella hyvät. Al Ain jo kutsuu, Laakso viittasi myöhemmin maaliskuussa järjestettävään seuraavaan maailmancupiin.

Kyyrönen oli sitä mieltä, että kilpailu meni hyvin. Eikä ihme, sillä hän ampui uuden ennätyksensä. Entinen ennätys koheni yhdellä pisteellä.

– Olosuhteet ja radat hyvät, ja aina sitä toivoo, että paremmin olisi voinut mennä, hän mietti.

Peruskilpailun parhaan tuloksen 124 teki Australian Michael Diamond. Finaaliraja oli 122. Kisan ykkönen oli Italian Massimo Fabbrizi, joka voitti kultamitaliottelussa Diamondin 12-11.

Acapulcossa on jaossa olympiapaikkoja Rio de Janeiron olympialaisiin 2016. Jaossa on kaksi paikkaa per laji. Ne saivat miesten trapissa erittäin kokeneet urheilijat Fabbrizi ja Diamond. Viime vuonna trapin ensimmäiset neljä paikkaa nappasivat Dominikaanisen tasavallan Eduardo Lorenzo, Ison-Britannian Edward Ling, Italian Giovanni Pellielo ja Slovakian Erik Varga.

Acapulcon maailmancupissa kilpaillaan haulikkolajeissa eli skeetissä, trapissa ja kaksoistrapissa. Cupiin osallistuu kaikkiaan noin 300 urheilijaa 54 maasta. Suomesta kisoihin osallistuu yksitoista ampumaurheilijaa.

Seuraava laji on kaksoistrap, joka päättyy varhain perjantaina Suomen aikaa. Kilpailuun osallistuu Orimattilan Seudun Urheiluampujien Simo Köylinen.

Haulikkolajien maailmancup
28.2.-10.3. Acapulco, Meksiko

Tuloksia ti-ke 3.-4.3.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Michael Diamond Australia 124, 2) Manavijt Singh Sandhu Intia 123, 3) Brian Burrows Yhdysvallat 123, 4) Norbert Hegyi Unkari 123, 5) Massimo Fabbrizi Italia 122/uusinta 3, 6) Joao Azevedo Portugali 122/3, 7) Rod James Gould Iso-Britannia 122/1, … 38) Mirka Kyyrönen 118, … 40) Jukka Laakso 118, … 48) Vesa Törnroos 117.

Semifinaali: 1) Diamond 13, 2) Fabbrizi 13, 3) Sandhu 12/uusinta 2, 4) Azevedo 12/2, 5) Hegyi 12/1, 6) Burrows 11.
Pronssimitaliottelu: Manavijt Singh Sandhu Intia – Joao Azevedo Portugali 12-12/uusinta 3-2
Kultamitaliottelu: Massimo Fabbrizi Italia – Michael Diamond Australia 12-11

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.