Suomalaisilla vaisu päivä Fort Benningin maailmancupissa
15.5.2015 klo 12:00

Vuoden toinen kivääri- ja pistoolilajien maailmancup jatkui torstaina Yhdysvaltain Fort Benningissä. Annika Sihvonen sijoittui naisten ilmakiväärissä 87:nneksi. Miesten 50m pienoiskiväärin makuun karsinnasta varsinaiseen kilpailuun ei päässyt kukaan suomalaisista.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toinen kivääri- ja pistoolilajien maailmancup jatkui torstaina Yhdysvaltain Fort Benningissä, joka sijaitsee Georgian osavaltiossa. Cupiin osallistuu runsaat 600 urheilijaa 76 maasta. Mukana on neljä suomalaista kivääriampujaa.

Torstain tulokset valmistuivat varhain perjantaina Suomen aikaa. Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen aloitti kisaurakkansa, kun cupissa kilpailtiin naisten ilmakiväärissä. Hän sijoittui 87:nneksi tuloksellaan 406,7 (100,0+100,6+102,8+103,3). Finaaliraja oli 415,7.

Kilpailun voitti Serbian Andrea Arsovic. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Kroatian Snjezana Pejciciin oli 0,3 pistettä. Tanskan Stine Nielsen teki peruskilpailun parhaan tuloksen 417,3. Hän sijoittui lopulta kolmanneksi. Mitalikolmikko oli jo aiemmin varmistanut maapaikan Rioon.

Fort Benningissä on jaossa 24 olympiamaapaikkaa ensi vuonna Rio de Janeirossa järjestettäviin olympialaisiin. Naisten ilmakiväärissä oli miesten ilmakiväärin tavoin jaossa kolme paikkaa. Ne saavuttivat neljänneksi, viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Nandinzaya Gankhuyag (Mongolia), Sarah Beard (Yhdysvallat) ja Shimaa Hashad (Egypti).

Miesten 50m pienoiskiväärin makuun karsinnasta varsinaiseen kilpailuun ei päässyt kukaan suomalaisista.  Juho Kurjen (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Jaakko Björkbackan (Lehtimäen Ampujat) tulokset olivat 613,5 ja 614,9. Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä teki tuloksen 611,7. Peruskilpailu on tänään perjantaina.

– Huono päivä. Selvää alisuorittamista eivätkä aseetkaan tuntuneet oikein käyvän, Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi summasi suomalaissuoritukset.

ISSF:n kivääri- ja pistoolilajien maailmancup
11.-19.5. Fort Benning, Yhdysvallat

Tuloksia to 14.5.

Naisten ilmakivääri 40 ls + finaali: 1) Andrea Arsovic Serbia 208,1 (416,2), 2) Snjezana Pejcic Kroatia 207,8 (415,7), 3) Stine Nielsen Tanska 184,5 (417,3), 4) Nandinzaya Gankhuyag Mongolia 163,4 (416,7), 5) Sarah Beard Yhdysvallat 142,7 (416,1), 6) Shimaa Hashad Egypti 122,0 (415,9), 7) Nuria Vega Espanja 101,2 (416,7), 8) Narantuya Chuluunbadrakh Mongolia 79,3 (416,8), … 87) Annika Sihvonen 406,7.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.