Osallistujaennätys ISSF:n maailmancupissa Münchenissä
27.5.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset ampujat tavoittelevat torstaina alkavissa maailmancupin kilpailuissa ainakin yhtä ensi vuoden olympiakisojen maapaikkaa. Tehtävä ei ole helppo. Baijerin kisoihin osallistuu yli 901 kivääri- ja pistooliampujaa 87 maasta. Heillä on vähintään sama tavoite kuin suomalaisilla!

Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos ovat hankkineet trap-lajeihin kaksi paikkaa ja nyt yritetään kolmatta. Ennakkoon sitä lähinnä on kivääritaituri Juho Kurki. Kankaanpääläisen taitotaso on sitä luokkaa, että hyvällä onnistumisella hän siihen pystyy. Yhdessä kevään kilpailussa hän oli jo erittäin lähellä.

 

Suomen joukkue koostuu 11 ampujasta. Heistä kahdeksan on lupaavia nuoria ja kolme, Ritva Karri, Hanna Pitkänen ja Marjo Yli-Kiikka, jo monen kovan koitoksen kokenutta tekijää.

 

Torstaina suomalaiset pääsevät kaikki näyttämään tarkkuutensa. Naisten ilmakivääriä laukovat Katarina Långström, Hanna Pitkänen, Annika Sihvonen ja Marjo Yli-Kiikka. Miesten ilmakivääri: Jaakko Björkbacka, Juho Kurki, Aleksi Leppä ja Joni Stenström. Naisten urheilupistoolissa ovat Ritva Karri ja Anette Källi ja miesten vapaapistoolissa Karri Turunen.

 

Cupiin voi osallistua enintään kolma urheilijaa/maa. Neljäs voi olla tavoittelemassa olympiakisojen tulosrajaa. Suomen joukkueessa Joni Stenström tavoittelee rajatulosta miesten 3×40- ja 60-laukauksen makuuasennon kilpailussa. Naisten ilmakiväärissä MQS-ampujana on Marjo Yli-Kiikka ja miesten sarjassa Aleksi Leppä.