Euroopan kisat: Marjut Heinonen skeetin 9:s
20.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen Euroopan kisojen skeetissä. Kuvat: Lassi Palo
Kisan aikana oli 32 astetta lämmintä.
Marko Kemppainen jatkaa kisaa kakkossijalta.
Tommi Takanen on ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä.

Marjut Heinonen sijoittui yhdeksänneksi naisten skeetissä, kun Bakussa järjestettävät Euroopan kisat jatkuivat lauantaina. Hän jäi tuloksellaan 69 kahden kiekon päähän finaaliuusinnasta. Miesten skeetissä Suomen miehillä on hieno alku: Marko Kemppainen on ensimmäisen päivän jälkeen toisena ja Tommi Takanen neljäntenä. He rikkoivat kumpikin 74 kiekkoa.

Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa oli 32 astetta lämmintä, kun Euroopan kisat jatkuivat lauantaina. Ampumaurheilussa oli suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen päivä, sillä ohjelmassa oli skeet.

Naisten kilpailussa oli mukana Oulun Seudun Haulikkoampujia edustava Marjut Heinonen. Marko Kemppainen (Suomussalmen Urheiluampujat) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) edustavat Suomea miesten skeetissä, joka päättyy sunnuntaina.

Heinosen peruskilpailun tulos oli 69 (24+22+23). Se sujui erinomaisissa olosuhteissa hyvin, Ampumaurheiluliiton skeetin päävalmentaja Peeter Päkk sanoi.

– Marjutin suoritus näytti hyvältä, mutta aina on mahdollista parempaankin. Bakun jälkeen hänellä alkaa palautumisjakso, koska meillä oli Mariborissa kova leiri ennen Bakua, ja nyt tuli kova kilpailu, Päkk jatkoi.

Slovenian Mariborissa järjestetään heinä-elokuussa EM-kilpailut. Palautumisjakson jälkeen tulevat viimeistelyleiri ja yksi kotimaan kilpailu.

– Sitten onkin lähtö Mariboriin. Kaikki on ok, Päkk sanoi Bakun paahtavassa helteessä.

Heinosen nimissä on viime vuonna tehty skeetin SE-tulos 74, ja tämän kauden maailmancupeissa hän on tehnyt tulokset 70, 68 ja 67.

Skeetin finaaliraja oli 71. Neljä sen ampunutta naista uusi kahdesta finaalipaikasta. Peruskilpailun parhaan tuloksen eli upean uuden maailmanennätyksen 75 ampui Italian Diana Bacosi.

Euroopan kisojen ampumalajeissa on jaossa yksi olympiamaapaikka ensi vuonna Rio de Janeirossa järjestettäviin olympialaisiin. Naisten skeetissä paikan olivat eurooppalaisista saavuttaneet aiemmin Ison-Britannian Elena Allen, Italian tuore ME-nainen Bacosi ja Chiara Cainero sekä Slovakian Danka Bartekova.

Kisan ykkönen oli Ison-Britannian Amber Hill, jolle meni myös olympiapaikka. Hän voitti Bacosin huikeassa kultamitaliottelussa uusinnan jälkeen numeroin 30-29. Pronssin sai Cainero, ja Bartekova sijoittui neljänneksi.

Miesten skeetissä ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa. Kemppainen jatkaa kakkossijalta toiseen päivään rikottuaan 74 kiekkoa (24+25+25). Takanen on neljännellä sijalla samalla tuloksella kuin Kemppainen. Takasen sarjat olivat 25+24+25.

Kilpailun kärjessä on ainoana kaikki 75 kiekkoa rikkonut Tanskan Jesper Hansen. Viiden parhaan joukossa on peräti neljä pohjoismaalaista, sillä Norjan Tore Brovold on viidentenä.

Miesten skeetissä ammutaan sunnuntaina viimeiset 50 kiekkoa ja finaali. Ohjelmassa on myös miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailu, jossa Juho Kurki on mukana. Hän sijoittui jo ilmakiväärissä 11:nneksi ja ”piekkarin” makuun kisassa seitsemänneksi.

Euroopan kisojen ampumaurheilu päättyy maanantaina suomalaisittain skeetin sekakilpailuun.

Euroopan kisat
12.-28.6. Baku, Azerbaidzhan

Tuloksia la 20.6.

Naisten skeet 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Diana Bacosi Italia 75/ME, 2) Amber Hill Iso-Britannia 73, 3) Chiara Cainero Italia 72, 4) Danka Bartekova Slovakia 72, 5) Christine Wenzel Saksa 71, 6) Andri Eleftheriou Kypros 71, 7) Aleksandra Jarmolinska Puola 71, 8) Nataliya Panas 71, 9) Marjut Heinonen Suomi 69.

Semifinaali: 1) Bacosi 16, 2) Hill 16, 3) Bartekova 14, 4) Cainero 14, 5) Wenzel 13, 6) Eleftheriou 12.
Pronssimitaliottelu: Chiara Cainero Italia – Danka Bartekova Slovakia 16-15
Kultamitaliottelu: Amber Hill Iso-Britannia – Diana Bacosi Italia 15-15/uusinta 30-29

Miesten skeet, tilanne 75/125 kiekkoa: 1) Jesper Hansen Tanska 75, 2) Marko Kemppainen Suomi 74, 3) Jan Sychra Tshekki 74, 4) Tommi Takanen Suomi 74, 5) Tore Brovold Norja 74, 6) Riccardo Filippelli Italia 74, 7) Anthony Terras Ranska 74, 8) Valerio Luchini Italia 74.

Lisää tietoa OK:n sivuilla ja kisajärjestäjien sivuilla.