Suomi putsasi pöydän kivääripracticalin EM-kilpailuissa
27.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Semi-Auto Open-divisioonan joukkuemitalistit
Semi-Auto Standard-divisioonan mestari Sami Hautamäki keskimmäisellä korokkeella.

22.- 26. kesäkuuta Unkarin Felsőtárkányssa järjestetystä Euroopan mestaruuskilpailusta tuli jälleen suomalaisten juhlaa. Suomeen palaa seremonioiden jälkeen kolme kultaista, kolme hopeista ja yksi pronssinen mitali.

Kuten myös kolmen vuoden takaisissa edellisissä EM-kisoissa, Unkarin helteessä Open Semi-Auto –Divisioonassa Suomi otti kolmoisvoiton ja jälleen myös Standard Semi-Auto Divisioonan mestari löytyi Suomesta.

Semi-Auto Open –divisioonassa (SAO) voittoon ampui myös edelliskisan mestari, Raine Peltokoski. Toiseksi 97,99%:n tuloksella sijoittui Teemu Rintala ja kolmanneksi prosentein 96,04% Jarkko Laukia. Kivääripuolella ensimmäistä arvokilpailuaan ampunut pistoolipracticalin moninkertainen maailmanmestari Eric Grauffel oli neljäs. Kilpailun jälkeen Peltokoski oli iloinen saavutetusta menestyksestä.

– Nyt on hyvät fiilikset, tavoittelin voittoa ja se tuli. Kilpailu oli tiukka ja sehän se kilpailemisessa on tärkeintä, kertoi tuore Euroopan mestari puhelimitse.

– Minulla on ollut jonkun verran ongelmia muun muassa ranteiden kanssa ja se on pakottanut minut ampumaan täysin oikealla ampumatekniikalla, muuten nimittäin sattuu. Eli jos vauhti on hiukan pudonnut niin tekniikka on sitten parantunut, Peltokoski kertasi voiton takana olevaa harjoittelua.

Peltokosken seuraava tavoite kivääripracticalissa on vuoden 2016 maailmanmestaruuskilpailut Venäjällä. Siellä hän haluaa napata MM-tittelin, mutta tietää, että muut suomalaiset ovat myös kehittyneet huipputasolle.

– Nuoret tulevat takaa kovaa, enkä ole pettynyt , jos joku ohi tulee. Kunhan se on suomalainen, sanoo Peltokoski päättäväisesti.

Semi-Auto Standard –divisioonassa (SAS) kultamitalin korjasi upeasti Sami Hautamäki. Kakkossijalle ampui Viron Madis Reier ja kolmoseksi hänen maamiehensä Margus Riso.

Suomi oli ykkönen SAO –divisioonan joukkuekilpailussa ja toinen SAS-divisioonan joukkuekilpailussa.

SAS –divisioonan Senior-kategoriassa Mikael Kaislaranta ampui monien muiden suomalaisten tapaan hienosti ja saavutti hopeaa.

Seuraavat kivääripracticalin arvokilpailut ovat maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2016 Venäjällä.

http://www.ipscmatches.org/erc2015/results/

Liitteet