Karstulan Kansainvälinen Ampumaviikko täytti 50-vuotisjuhlaa
1.7.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viikolle osallistuu urheilijoita yhdeksästä maasta
KarMASin johto, puheenjohtaja Jenni Päivinen ja sihteeri Kimmo Humppi vastaanottivat pienoistykin Sveitsin delegaatiolta
Saksan delegaatio muisti myös juhlivaa tapahtumaa
Ja täytyihän sitä näyttää, että tykki toimii…

Tänä vuonna Karstulan Kansainvälisellä Ampumaviikolla on kokoonnuttu tavallista juhlavimmissa merkeissä, sillä tapahtuma järjestetään jo 50. kerran. Tapahtuma on ainutlaatuinen Suomessa ja se on herättänyt mielenkiintoa laajalti Euroopassa. Tänäkin vuonna ampumaurheilijoita- ja harrastajia tulee lähes kymmenkunnasta Euroopan maasta, kun viikonlopuksi tulee vielä venäläisiä urheilijoita, totesi KarMASin puheenjohtaja Jenni Päivinen.

Ampumaviikko järjestetään täysin vapaaehtoisin voimin. Ilman heitä ei tapahtumaa pystyttäisi järjestämään. Meillä on varmaan lähes koko kunta ja osin myös kilpailijatkin toimissa. Kun ihmiset ovat töissä, niin vuoroja täytyy välillä jakaa, mutta en ole vielä tavannut ketään, joka olisi kieltäytynyt kokonaan. Aina on löytynyt joku rakonen, jolloin radalle on tultu auttamaan, kiittelee KarMASin puheenjohtaja Jenni Päivinen.

Järjestelyt ovat melkoinen ponnistus meiltä kaikilta. Se on toisaalta kesänkohokohta. Idean viikkoon keksi seuran perustajajäsen Esa Männikkö. Silloin teemana oli ”Ampujien lomasuuntana Karstula”. Näin viikko on saavuttanut ampumaurheiluperheessä vakiintuneen paikan heinäkuun alussa. Viikko kansainvälistyi 1967. Nyt tänä vuonna meillä on osallistujia kahdeksasta maasta, kertoili seuran sihteeri Kimmo Humppi. tänä vuonna tapahtumaan osallistuu myös Puolustusvoimain pistooli ryhmäkin muuutaman vuoden tauon jälkeen.

50-vuotiskahveja juotiin muutenkin juhlavissa merkeissä, sillä tilaisuudessa luovutettiin Suomen Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä pitkäaikainen talkoolainen Rauno Pölkkiä.
Kahvitilaisuudessa liiton tervehdyksen toi toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi, joka toivoi lisää samantyyppisiä tapahtumia Suomeen. Ne lisäävät ja kasvattavat ihmisiä yhdessä tekemiseen ja yhteishenkeen, yhteisöllisyyteen sekä toimisivat samalla hyvänä lajin näyteikkunana. Uskon että ampumaurheiluturismi lisääntyisi, totesi Aarrekivi. Meillä lienee pitkästä aikaa sellainen hallitus maassame, jonka uskon ymmärtävän ampumaharrastuksen tarpeita ja haasteita. Toivottavasti byrokratian purkaminen kohdistuu myös ampuma-ase- ja ympäristölakiin myös ampumaharrastuksen ja ratojen osalta, toivoi toiminnanjohtaja Aarrekivi.

Nytkin tällä juhlaviikolla tapasimme useita ihmisiä, jotka ovat olleet jo yli 35 kertaa mukana, se on pitkä aika, mutta sen takia me tänne tulemmekin, totesi Sveitsin delegaation johtaja Hans Diehl tervehdyksessään. Sveitsiläiset lahjoittivat KarMASille pienoistykin, jota kokeiltiin heti välittömästi tervehdyksen jälkeen.

Minun on helppo yhtyä naapurimaamme ajatuksiin. Täällä on aina niin ystävällisiä ihmisiä, hyvä ainutlaatuinen ilmapiiri ja tietysti täällä on kiva kilpailla hyvässä seurassa. Olemme täällä jo 37. kerran ja tulemme varmasti myös ensi vuonna. Eihän täältä voi olla pois, kiteytti saksalainen Hans Jörg Siemers tervehdyksessään.

Vaikka ampumaviikolla kilpaillaan kaverillisessa hengessä, on tänä vuonna viikon viimeisenä viikonloppuna hieman totisempaakin kilpailua, sillä silloin Karstulassa kilpaillaan M-sarjan 1-trapin SM-kilpailut. Vilskettä siis riittää aivan alusta loppuun saakka.