Mitalisade Suomeen PM sportingissa 17.–18.7.2015 Oulussa
22.7.2015 klo 12:00

!

Nordic FITASC Sporting Championship 2015 ammuttiin viime viikonloppuna Oulun Hiukkavaarassa kolmen ampumaseuran: Oulun Metsästys-ja Ampumaseuran, Tornion Seudun Ampujien ja Oulaisten Ampujien yhteisvoimin järjestämänä.

Kisajärjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja radat olivat huippuluokkaa sekä sää suosi.

Pohjoismaiden mestaruuksista oli ampumassa oli 104 urheilijaa Norjasta, Ruotsista ja Suomesta. Fitasc Open-sarjassa oli lisäksi mukana myös 6 ampujaa Virosta.

Jari Rajalalle sportingin PM kultaa!

Parhaiten suomalaisista sijoittui sporting-lajien kestomenestyjä SSG:n Jari Rajala voittaen mestaruuden Open-sarjassa tuloksella 184/200. Kamy-58 -seuraa edustava Mikko Kiviniemi oli toinen tuloksella 180/200 ja OulA:n Tuomas Asikkala kolmas tuloksella 179/200.

Naisten PM-mestaruuden voitti SA:n Saija Hautaoja tuloksella 161/200. Juniorien mestari oli JSF:n Ville Korkea-aho ampuen hienosti 178/200. Veteran sarjan paras oli Suomen Rune Sundqvist myös tuloksella 178/200. Ainoa PM mestaruus, joka meni suomalaisten ulkopuolelle, oli Ruotsin Per Nilssonin voittama Superveteran-sarjan voitto tuloksella 163/200. Suomalaisista paras superveteraani oli KSA:n Pertti Laine voittaen hopeaa (156/200).

Mitalisade oli lähes täydellinen: Suomalaiset voittivat yhteensä 14 henkilökohtaista PM-mitalia jaossa olleista 15 mitalista. Lisäksi joukkuekultaa tuli kaikissa mukana olleissa sarjoissa (Juniors, Seniors, Veterans ja Superveterans).

PM kilpailujen yhteydessä ammutun Fitasc Open -sarjan voitti Viron Veikko Tihvan huipputuloksella 188/200.