Kasa-ammunnan MM-kisoissa komea loppuhuipennus
1.8.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tomi Korpi pk LV, kulta.
Aappo Korpi pk LV 3×25 ls, juniorihopeaa.
Aappo ja Tomi Korpi sekä Jyrki Muotio MM-joukkuehopea.

Kasa-ammunnan pistelajien maailmanmestaruuskisoissa nähtiin suomalaisittain huikea loppuhuipennus, kun pienoiskiväärin HV-luokan 3×25 ls kilpailussa tuli Suomeen kolmoisvoitto. Voiton vei Tomi Korpi, toiseksi tähtäsi Aappo Korpi ja värisuoran täydensi Risto Murisoja.

Kasa-ammunnan MM-kilpailut käytiin Australian Brisbanessa.

Lisäksi junioreiden maailmanmestariksi suoriutui Aappo Korpi ylivoimaisella piste-erolla. Suomeen tuli myös joukkuekulta. Joukkueessa ampuivat Aappo Korpi, Tomi Korpi ja Jyrki Muotio. Toinen lajin emämaa Yhdysvallat jäi niukasti joukkuekisassa hopealle. Suomen joukkueen viimeisenä lenkkinä ampui juniori Aappo Korpi, 12, jonka yhtä vaille täydet pisteet viimeisessä kilpailuerässä varmistivat huipputuloksen.

Kahden pienoiskiväärin/kevyt ja raskas luokka (LV/HV) 50m yhdistetyn kilpailun voitti Tomi Korpi ja kolmen pienoiskiväärin (Sporter, LV, HV) yhdistetyn voitto tuli myös Suomeen, niin ikään Tomi Korvelle. Koko joukkue suoriutui kymmenen päivän kisarupeamasta upeasti tuoden myös lukuisia pistesijoja.

WRABF:n järjestämät maailmanmestaruuskisat ovat sujuneet hyvin, ja järjestelyt olivat ensiluokkaisia. Ensimmäistä kertaa kansainvälisissä kisoissa oli käytössä elektroninen tulostarkastus, joka nopeutti ja varmisti tasapuolisen tuloslistan valmistumisen ennätysajassa.