Kivääriampuja Antti Kajan hallitsi Ampumaurheilun 10-Golfia
3.8.2015 klo 12:00

Tämän vuoden 10-Golf päästiin pelaamaan harvinaisessa aurinkoisessa säässä Tawastin kentällä. Kisaisäntänä oli Pekka Hartikainen. Kilpailun voitti kivääriampujana tunnettu Antti Kajan.

Kivääriampuja Antti Kajan hallitsi loistavasti toisenkin tarkkuuslajin hienoudet ja vaatimukset voittamalla perinteisen Ampumaurheilun 10-Golfkilpailun, joka tänä vuonna pelattiin Hämeenlinnan Tawast Golfissa.

Antti Kajan voitti pistebogey-kilpailuna pelatun varsinaisen 10-Golfin tuloksella 36 pistettä. Kajanille ei riittänyt se, että hän voitti pääkilpailun, vaan hän voitti myös lyöntipelin (Scratch) tuloksella 85 – toisin samaan lyöntimäärään pääsi myös viime vuotinen voittaja Tero Hovila.

Kutsuvieraskilapilun voitti Nammo Lapuan johtaja Markku Kortesoja (30pb pistettä. Paras naispelaaja oli Eeva Kyrönlahti, joka sijoittui hienosti toiseksi koko 10-Golfissa 34 pbpisteellä.

Lähimmäksi lippua kilpailun voitti tänä vuonna Maarit Lepomäki ja pisimmän lyönnin kilapilun voiton vei Ari Koski.

Voittopuheessaan Antti Kajan kiitti hyvää ryhmäänsä, joka jaksoi kannustaa toisiaan vaikeissakin paikoissa.

– Se on semmonen homma, että kun savolaisen päästää puhumaan niin vastuu on kuulijalla. Samoin se on nyt myös minunkin kanssa kun tulee juttusille ja tulen mukaan kisaan. Oli loistavaa, että pääsin tänne jälleen mukaan. Nythän minulla ei ole muutavaihtoehtoa kuin tulla myös ensi vuonnakin keräämään palkintoja, koska voittajan kuuluu puolustaa kiertopalkintoa aina seuraavana vuonna, ilotulitti kilpailun kunkku Antti Kajan.

2016 Ampumaurheilun perinteistä 10-Golfia pelataan Loimijoki Golfin kentällä. Järjestelyvastuun otti Tero Hovila, joka lupasi panna yhtä kovasti hanttiin tämän vuoden voittajalle kuin tälläkin kertaa.

Kisa tullaan pelaamaan elokuun alkupuolilla riippuen ampumaurheilun SM-kisaohjelmasta, joka tapauksessa ennen koulujen alkua. Tervetuloa taas mukaan!

Kiitokset Pekalle ja Tawast Golfille järjestelyistä samoin kuin kaikille osallistujillekin!