Urheilukouluun seitsemän ampumaurheilijaa
28.8.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Topi Hulkkonen Mariborin EM-kisoissa. Kuva: Lassi Palo

Pääesikunta on vahvistanut urheilijoiden valinnat Urheilukouluun. Lokakuun 12. päivänä aloittaa ryhmä, jossa on seitsemän ampumaurheilijaa.

Ryhmä aloittaa palveluksensa uusien Urheilukoulun palvelukseenastumisaikojen mukaisesti 12. lokakuuta, joka on pari viikkoa aikaisemmin kuin viime vuonna.

Yksi valituista ampumaurheilijoista on Etelä-Saimaan Ampujia edustava liikkuvan maalin erikoismies Topi Hulkkonen, joka voitti Slovenian Mariborissa heinäkuussa järjestetyissä EM-kilpailuissa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalinsa. Hän sai 50m sekajuoksujen pronssia ammuttuaan 376 pistettä.

– Tavoitteeni toteutui, ja sinne mennään lippu korkealla, Hulkkonen kommentoi valintaansa.

– Mielenkiintoinen vuosi on varmasti tulossa. Olen hyvillä mielin, hän sanoi.

Valitut nuoret urheilijat edustavat 17:ää lajia. Niistä suurimmat ovat yleisurheilu (19) ja jalkapallo (11), Ampumaurheilijat ovat kolmanneksi suurin ryhmä. Urheilukoulun uusia lajeja ovat kilpatanssi ja polkupyöräsuunnistus.

Urheilukoulu IV/15 saapumiserän urheilijat

Ampumaurheilu (7)
Liikkuva maali: Mika Heikkilä (Kymppi-64), Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat)
Haulikko: Aleksi Ahokas Lounais-Hämeen Ampujat (skeet), Samuli Ahokas Lounais-Hämeen Ampujat (skeet), Eemil Pirttisalo Ruotsalon Metsästysyhdistys (trap), Esko Tiainen Parikkalanseudun Ampujat (skeet), Timi Vallioniemi Ala-Hämeen Ampujat (skeet)