Practicalin MM-haulikko täydessä vauhdissa – suomalaiset hyvissä asemissa
17.9.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haulikkopracticalin maailmanmestaruuskilpailut ovat käynnissä Italian Agnassa. Viidestä kilpailupäivästä on ammuttu neljä.

Suomalaisampujat ovat ampuneet tähän asti vahvasti ja ovat monessa divisioonassa kiinni mitalisijassa. Suomen practical-jaoston puheenjohtaja Mikael Ekberg kommentoi joukkueen tilannetta paikan päältä.

– Epävirallisten tulosten perusteella suomalaisia on mitalin syrjässä kiinni monessa divisioonassa. Tarkemmin on vaikea sanoa, koska kesken kilpailun tuloksia on jokseenkin vaikea verrata. Mutta hyvältä näyttää kuitenkin, kertoo standard-Manual -divisioonan maajoukkueessa ampuva Ekberg puhelimitse.

Etukäteen julkaistujen stage-kuvauksien perusteella Italian MM-kilpailun ammuttavat osuudet vaikuttivat todella haastavilta. Ekberg vahvistaa tämän paikan päältä Italiasta ja toteaa myös syyn haastavuudelle.

– No-shoot taulut ammuttavien taulujen edessä ovat todella lähellä ja ne kaatuvat todella helposti. Kilpailijan täytyy olla äärimmäisen tarkkana, tai muuten ropisee rangaistuspisteitä. Staget ovat kyllä selkeitä, mutta todella haastavia, päättää Ekberg.

Ampujilla fiilis kohdallaan

Haastavuudesta huolimatta suomalaiset ovat mukana kilpailussa iloisella ja rennolla ilmeellä. Standard-Manual –divisoonan maajoukkueampuja Kim Leppänen kertoo tunnelman kilpailussa olevan loistava.

– Minulla itselläni on erinomainen fiilis ampua, kun koko ajan näkee vanhoja tuttuja ja samalla tapaa uusia ihmisiä. Meidän ’’pumppujoukkueella’’ on hyvä yhteishenki päällä ja haluamme tuoda Suomelle kultaa, Leppänen kommentoi luottavaisesti. 

Kilpailun etemistä voi seurata täältä: http://www.shotgunworldshoot-italy.org/.