Haulikkopracticalin maailmanmestaruuskilpailut päättyivät suomalaisjuhliin
20.9.2015 klo 12:00

Suomen mitalistit yhteiskuvassa.

Italian Agnassa 14.-19.9 järjestetyt haulikkopracticalin maailmanmestaruuskilpailut päättyivät lauantain palkintojenjakoseremonioihin. Suomalaisampujat menestyivät kilpailussa hienosti ja nappasivat yhteensä yksitoista mitalia.

Paras menestys tuli Standard-Manual –divisioonassa, jossa Suomi otti yleiskilpailun kolmoisvoiton. Maailmanmestariksi ampui Kim Leppänen ja hän sai palkintokorokkeelle seurakseen Jaakko Viitalan ja Ari Materon. Suomi voitti myös Standard-Manual –Divisioonan joukkuekultaa, palkintopallikolmikon lisäksi joukkueessa ampui Mikael Ekberg. Voittaja Leppänen kertoi maailmanmestaruuden tuntuneen äärimmäisen palkitsevalta.

– Oloni on nyt kaikkensa antanut. Ammuin kilpailussa omalla tasollani ilman suurempia virheitä. Maammelaulun soidessa palkintojenjaossa tajusin, että nyt olen tehnyt asioita oikein, onnellinen Leppänen kommentoi.

Myös Standard-divisioonassa Suomi voitti yleisen sarjan joukkuekilpailun. Kultamitalijoukkue Raine Peltokoski, Teemu Rintala, Jarkko Laukia ja Mika Riste ampui tasavahvasti ja sai kotiin tuomisiksi myös henkilökohtaisia mitaleita. Peltokoski sijoittui divisioonan yleisen sarjan kilpailussa toiseksi häviten vain kymmenen pistettä voittajalle italialaiselle Roberto Vezzolille. Rintala palasi lauantain juhlista myös mitali kaulassaan, hän juhli pronssia. Suomen joukkueen menestyksen täydensi Jarkko Laukia neljännellä sijallaan.

Modified-divisioonassa yleisen sarjan kilpailun pronssia ampui Mikael Kaislaranta. Hän hävisi kilpailun voittaneelle Serbian Nikola Mihajlovicille 43 pistettä. Kaislaranta voitti samalla Modified-divisioonan Senior-kategorian ylivoimaisesti, hopeamitalistiin kertyi eroa yli 300 pistettä. Suomi sai jälleen mitalin myös joukkuekilpailusta, kun Mikael Kaislaranta, Sami Hautamäki, Olli-Pekka Partanen ja Jari Rastas juhlivat hopeamitalia. Suomen joukkueen mitalipotin täydensi Outi Fjallstrom Modified-divisioonan lady-kategorian hopeamitalillaan.

Suomalaisampujien menestys haulikkopracticalin maailmanmestaruuskilpailuissa oli upeaa ja sen tunnusti myös practical-jaoston puheenjohtaja Mikael Ekberg.

– Onhan tämä todella hienoa mitä nämä kaverit täällä saavuttavat. Kaikki ovat uhranneet paljon näille kisoille omasta pussistaan, koska tuet ovat minimaalisia. Siihen nähden tämän luokan menestys on mahtavaa. Onnittelut jokaiselle, Ekberg päätti.