Sotilaiden maailmankisat alkavat Koreassa
3.10.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Järjestyksessään 6.Sotilaiden maailmankisat järjestetään Koreassa (R) 2.-11.10.2015. Ammunnassa Suomea edustaa 10 huippuluokan tekijää, joista menestynein on Lontoon olympiakisoissa ilmapistoolissa 8. sijoittunut Kai Jahnsson.

Neljän vuoden välein järjestettävät sotilaiden maailman kisat on pidetty aiemmin Italian Roomassa 1995, Kroatian Zagrebissa 1999, Italian Cataniassa 2003, Intian Hyderabadissa 2007 ja Brasilian Rio de Janeirossa 2011.

Suomea sotilaiden ampumakisoissa tällä kertaa edustavat seuraavat henkilöt

– kiväärissä Juho Autio (Jääkäriprikaati), Juha Rutonen (Jääkäriprikaati) ja Toni Matilainen (Karjalan prikaati)
– pistoolissa Jorma Jäntti (Kainuun prikaati), Kai Jahnsson (Vartiolentolaivue) ja Marko Talvitie (Puolustusvoimien tutkimuslaitos)
– haulikossa Tom Aspholm (Kaartin jääkärirykmentti), Miikka Peltonen (Kaakkois-Suomen rajavartiosto) Oskari Kössi (Porin prikaati) ja Kari Kopra (Logistiikkkakoulu).

Ampujien valmennusjohtoon kuuluvat Marko Leppä (Kaartin jääkärirykmentti), Matti Viljakainen sekä Mikko Taussi (Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta).

Sotilaiden maailmankisoissa (samalla sotilaiden ammunnan MM-kilpailut) ammuttavat lajit ovat kiväärillä vakiokivääri ja kiväärin pika-ammunta, pistoolissa isopistooli ja pistoolin pika-ammunta ja haulikossa skeet (125) ja trap (125). Naisten lajit ovat pienoiskiväärin makuu- ja asentokilpailu, urheilupistooli ja pistoolin pika-ammunta (.22LR), skeet (75) ja trap (75). Suomen joukkueessa ei tänä vuonna ole naisampujia.

Kilpailut suoritetaan Daegun radoilla paitsi 300 metrin kilpailut, jotka ammutaan Yeongcheon radoilla. Daegun radat ovat nykyaikaiset huippu-urheiluradat, joissa on 10m, 25m ja 50 metrin lajeissa 80-paikkaaa elektronisin taululaittein. Haulikossa on viisi suorituspaikkaa skeetille ja trapille. Yeongcheonissa on tilapäinen 40 paikan rata. Kilpailut alkavat maanantaina 5.10.2015.

Puolustusvoimista sotilaiden maailmankisoihin on asetettu ampumajoukkueen lisäksi joukkueet suunnitukseen, ilmailu-5-otteluun, meri-5-otteluun, yleisurheiluun, judoon, painiin, triathloniin, laskuvarjohyyppyyn sekä purjehdukseen. Suomen joukkueen koko on 69 henkilöä. Kokonaisuudessaan kilpailuihin osallistuu noin 8000 urheilijaa ja valmentajaa 100 maasta. Kilpailuja käydään yhteensä 24 lajiryhmässä.

Kilpailuja ja niihin liittyviä tapahtumia voi seurata esimerkiksi Siuksen tulospalvelusivuilla http://results.sius.com, facebookissa ryhmissä "6th CISM World Games Korea" ja "Sotilaiden maailmankisat 2. -11.10.2015", www.leppa.fi sekä http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/Erikoissivustot/mwg2015/Suomeksi.