Kultahippuampujien pistoolileiri Mikkelissä oli onnistunut
4.10.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nuorten pistoolimaajoukkuevalmentaja Timo McKeown ja pistoolitehoryhmän vetäjä Juhani Forsman järjestivät kultahippuampujille ja heidän vanhemmilleen leirin.

Koko pilottiprojekti lähti liikkeelle molempien valmentajien tuskasta siitä mihin katoavat pistooliampujanuoret kultahippuajan ja tehoryhmän välistä. SM-kilpailujen pistoolinuorten osanottomäärät ovat olleet laskussa ja kuitenkin kultahippufinaaleissa heitä on kymmeniä. Sekä miten saada riittävän ajoissa nuorille ampujille tietoa mitä ja miten olisi hyvä harjoitella, kun siirrytään tukisarjoista vapaalle kädelle ampumaan. Ampuma-asentoihin kiinnitettiin myös erityistä huomiota.

 

Paikalle tuli 13 nuorta urheiluammunnan harrastajaa. Osa vielä tukiammuntaiässä, osa vastapainotuelta ampuvia ja osa jo vapaalta kädeltä ampuvia. Mikkeli tarjosi hienot puitteet leirin järjestämiseksi.

 

Leiri järjestettiin kaksipäiväisenä. Lauantaina aloitettiin klo 12 ja jatkettiin klo 17 saakka ,välillä ruokatauko pitäen. Sunnuntaina aloitettiin klo 10 ja jatkettiin klo 15 saakka ruokatauolla.

 

Leiri alkoi valmentajien esittelyllä ja avattiin sitä mitä missäkin ryhmässä tehdään. Sen jälkeen ampujat pääsivät laittamaan ampumapaikkansa ja varusteet valmiiksi.

 

Ensimmäisen 30 min harjoittelun valmentajat seurasivat urheilijoita, heidän käyttämiään tekniikoita, asentoja jne.

 

Harjoituksen jälkeen valmentajat kävivät urheilijoiden kanssa läpi ammunnan ja ampuma-asennon perusteita. Seuraavassa harjoituksessa haettiin jo sitä rennompaa, mukavampaa asentoa sekä tuella, että vapaalla kädellä.

 

Harjoittelusessiota päivää kohti oli noin 5, jotka sitten keskeytyivät yhteisiin tärkeiden asioiden läpikäynteihin sekä ruokataukoihin. Itse harjoitussessioiden sisällä valmentajat tarkkailivat urheilijoita jatkuvasti ja useita kertoja käyntiin sekä tekniikkaa, että asentoa henkilökohtaisesti läpi.

 

Lopputuloksena huomattavasti helpommin ylläpidettäviä asentoja, vähemmän lihasrasitusta ja niskavaivoja sekä parempia osumia.

 

Leirin päättymiskyselyssä kaikki ampujat tunsivat saaneensa leiriltä eväitä jatkoon ja lisäksi pohdittiin jos leirin voisi järjestää kaksikertaa vuodessa.

 

Valmentajat kiittävät urheilijoita ja heidän vanhempiaan hyvästä osallistumisesta leirillä. Tulevaisuus näyttää jo paljon valoisammalta. Ampumaradoilla tavataan.

 

Timo ja Juhani

Teksti ja kuvat Timo McKeown