Kari Kopra neljänneksi sotilaiden maailmankisojen trap-kilpailussa
6.10.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Kari Kopra taisteli hienosti neljänneksi 6.sotilaiden maailman kisoissa ammutussa trapin kilpailussa. Kopran peruskilpailun tulos oli 115.

Kopra lähti toiseen päivään hienosti jaetulta toiselta sijalta. Päivän ensimmäinen sarja niiasi hieman ja päätyi tulokseen 21, mutta viimeiseen sarjaan hän palasi takaisin tasolleen murskaten 23 kiekkoa. Kopran kierrosten sarjat olivat 23 – 23 – 25 – 21 – 23.

Finaaliin pääsi kärjessä Saksan Karsten Bindrich 120 kiekolla ennen Italian Daniele Rescaa (117). Kopran taakse jäi Kiinan Xiaokai Xu 113, Tsekin Robin Dane 112 sekä neljän hengen uusinnan (111) jälkeen Kiinan Zhang Pan ja Korean Byun Sang Sun

Semifinaalissa Kopra sijoittui neljänneksi tuloksella 12 päätyen pronssiotteluun. Eroa kultamitaliotteluun oli 2 kiekkoa. Pronssiottelussa Kopra hävisi Italian Rescalle 14 – 13.

Suorituksensa jälkeen Kopra oli hyvällä tuulella vaikkei saavuttanutkaan mitalia. Toissapäivänä 50-vuotisjuhliaan juhlinut Kopra totesi, että fiilis oli tosi mahtava. Mikseipä olisi, kun Daegun haulikkoradat ovat niin mahtavat ja sääkin suosii. "Kiekko näkyi selkeästi koko ajan vihreää vuoren rinnettä vasten, siihen oli helppo ampua", Kopra lisäsi.

Trap-kilpailun jälkeen Kopra ottaa valmentajan viitan ylleen ja alkaa luotsaamaan Suomen skeet-joukkuetta menestykseen. Skeet-joukkueessa ampuvat Miikka Peltonen, Oskari Kössi ja Tom Aspholm. Skeetin kilpailu alkaa torstaina.

Tänään ammuttiin myös isopistoolin joukkuekilpailun päättävä pikaosio. Suomi saavutti joukkuekilpailun sijoituksen 8. Maailmanmestaruuden voitti Brasilia tuloksella 1744, toisena Itävalta 1733 ja kolmantena Turkkki 1733 pistettä. Suomen joukkue Jahnsson, Jäntti ja Talvitie kokosi 1724 pistettä.

Henkilökohtaiset suoritukset olivat Kai Jahnssonin 571, Jorma Jäntin 575 ja Marko Talvitien 578. Joukkuekilpailun parhaat henkilökohtaiset tulokset ampuivat Kiinan Zao Zheng 588 ja Venäjän Anton Gurijasov 588 ja Turkin Ysuf Dikec 586.

Huomiseen henkilökohtaiseen kilpailuun selvisivät Marko Talvitie ja Jorma Jäntti.

Vakiokiväärin henkilökohtaisessa kilpailussa Suomea edusti Toni Matilainen ja Juho Autio. Edellispäivänä ammutussa joukkuekilpailussa Juha Rutonen karsiutui henkilökohtaisesta kilpailusta. Henkilökohtainen kilpailu oli suomalaisten osalta hieman eilistä alavireisempi. Toni Matilainen saavutti tuloksen 564 (194 – 196 – 174), jossa jälkimmäisessä pystysarjassa tapahtui kömmähdys ja Matilainen ampui laukauksen väärään tauluun. Muutoin päivän tulos olisi ollut siedettävä. Juho Aution päivä oli eilisen peilikuva. Autio saavutti hänellle heikon tuloksen 566 (190 – 197 – 179) ampumalla eilispäivästä poiketen tänään makuun hyvin ja pystyn huonosti. Kilpailussa koettiin ampumapiireissä iloinen tapahtuma, kun pitkään silmäsairauden vuoksi poissaollut huippuampuja, Norjan Vebjörn Berg palasi kilpakentille ja voitti sotilaiden maailmanmestaruuden. Hän ei sentään pystynyt rikkomaan maanmiehensä Ole Kristian Bryhnin eilen ampumaa maailmanennätystä 586.

Vakiokiväärin henkilökohtaiset tulokset
1. Vebjörn Berg (NOR) 583 (28x)
2. Rafael Bereuter (SUI) 583 (15x)
3. Gernat Rumbler (AUT) 581 (27x)
4. Odd Arne Brekne (NOR) 581 (22x)
5. Robert Markoja (SLO) 581 (18x)
27. Juho Autio (FIN) 566
30. Toni Matilainen (FIN) 564.

Naisten pienoiskiväärin makuukilpailun voitti Venäjän Mariia Feklistova tuloksella 625,1, joka on uusi sotilaiden maailmanennätys. Makuukilpailu ammuttiin tänään vasta toisen kerran sotilaiden MM-kisoissa.

Suomea 6.Sotilaiden maailmankisojen ammunnoissa edustavat seuraavat henkilöt

– kiväärissä Juho Autio (Jääkäriprikaati), Juha Rutonen (Jääkäriprikaati) ja Toni Matilainen (Karjalan prikaati)
– pistoolissa Jorma Jäntti (Kainuun prikaati), Kai Jahnsson (Vartiolentolaivue) ja Marko Talvitie (Puolustusvoimien tutkimuslaitos)
– haulikossa Tom Aspholm (Kaartin jääkärirykmentti), Miikka Peltonen (Kaakkois-Suomen rajavartiosto) Oskari Kössi (Porin prikaati) ja Kari Kopra (Logistiikkkakoulu).

Neljän vuoden välein järjestettävät sotilaiden maailman kisat on pidetty aiemmin Italian Roomassa 1995, Kroatian Zagrebissa 1999, Italian Cataniassa 2003, Intian Hyderabadissa 2007 ja Brasilian Rio de Janeirossa 2011. Seuraavat sotilaiden maailmankisat järjestetään Kiinassa vuonna 2019.

Kilpailuja ja niihin liittyviä tapahtumia voi seurata esimerkiksi Siuksen tulospalvelusivuilla http://results.sius.com, facebookissa ryhmissä "6th CISM World Games Korea" ja "Sotilaiden maailmankisat 2. -11.10.2015", www.leppa.fi sekä http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/Erikoissivustot/mwg2015/Suomeksi.