Sotilas-skeet-ampujat maailmanmestaruuteen
9.10.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen voittoisa joukkue valmentajineen finaaliradan edustalla. Vasemmalla valmentaja Kari Kopra ja ampujat Oskari Kössi, Tom Aspholm ja Miikka Peltonen.

Skeetin joukkuekilpailussa Suomi otti tiukan mailmanmestaruuden ennen Qataria ja Koreaa kuudensissa Sotilaiden maailmankisoissa Korean Daegussa varhain Suomen aikaa. Maailmanmestaruus ratkesi tasatuloksen jälkeen viimeisten kierrosten perusteella tuloksin 70 – 67.

Suomen skeet-ampujat Tom Aspholm, Oskari Kössi ja Miikka Peltonen venyivät hyviin suorituksiin skeetin joukkuekilpailun toisena päivänä. Edellisen päivän 75 kiekon jälkeen ollut neljäs tila kohosi hienosti kultamitaleiksi. Pitkään kultataistossa olleet korealaiset yrittivät jopa tuomaripelillä saada suomalaiset pysymään selän takana. "Ei edes kanssakilpailijoiden pyynnöt hyväksyä suomalaisten osumia auttanut", totesi Aspholm todella kiivastuneena viimeisen kierroksensa jälkeen, kun hänen yhtä osumaa ei hyväksytty. Vastaavasti Korean omille ampujille otettiin uusia kiekkoja selvien ohilaukauksien jälkeen. Syytä ei kerrottu. Mutta tärkeintä siis, että Suomelle kultaa!

Joukkuetulokset

1. Suomi 352 (70)
2. Qatar 352 (67)
3. Korea 351
4. Kiina 348
5. Saksa 346.

Suomalaisten suoritukset kierroksittain

– Tom Aspholm 119 (23, 25, 22, 25, 24)
– Oskari Kössi 116 (23, 23,23, 24, 23)
– Miikka Peltonen 117 (23, 23,24, 24, 23).

Tom Aspholm oli finaalissa neljäs.

Sotilaiden maailmanmestaruuksista ammuttiin nyt virallisesti ensimmäisen kerran. Suomen ja Qatarin tulokset noteerataan kansainvälisen sotilasurheiluliiton CISM:n maailmanennätykseksi.
 

Suomea 6.Sotilaiden maailmankisojen ammunnoissa edustivat seuraavat henkilöt

– kiväärissä Juho Autio (Jääkäriprikaati), Juha Rutonen (Jääkäriprikaati) ja Toni Matilainen (Karjalan prikaati)
– pistoolissa Jorma Jäntti (Kainuun prikaati), Kai Jahnsson (Vartiolentolaivue) ja Marko Talvitie (Puolustusvoimien tutkimuslaitos)
– haulikossa Tom Aspholm (Kaartin jääkärirykmentti), Miikka Peltonen (Kaakkois-Suomen rajavartiosto) Oskari Kössi (Porin prikaati) ja Kari Kopra (Logistiikkkakoulu).

Joukkueen johtoon kuuluivat Matti Viljakainen, Marko Leppä ja Mikko Taussi.

Neljän vuoden välein järjestettävät sotilaiden maailman kisat on pidetty aiemmin Italian Roomassa 1995, Kroatian Zagrebissa 1999, Italian Cataniassa 2003, Intian Hyderabadissa 2007 ja Brasilian Rio de Janeirossa 2011. Seuraavat sotilaiden maailmankisat järjestetään Kiinassa vuonna 2019.

Kilpailuja ja niihin liittyviä tapahtumia voi seurata esimerkiksi Siuksen tulospalvelusivuilla http://results.sius.com, facebookissa ryhmissä "6th CISM World Games Korea" ja "Sotilaiden maailmankisat 2. -11.10.2015", www.leppa.fi sekä http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/Erikoissivustot/mwg2015/Suomeksi.