Jenna Kuisma 397 ja Aleksi Leppä 597 Loviisassa
2.11.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Loviisassa järjestettiin viikonvaihteessa ilma-asekilpailut, joissa tehtiin kaksi mainiota kivääritulosta. 21-vuotias Aleksi Leppä laukoi 597 pistettä ja 16-vuotias Jenna Kuisma 397 pistettä – 18-vuotiaiden sarjassa. Kilpailuissa oli 120 osanottajaa.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä sivusi ennätystään. Hän kertoi kauden kovista tavoitteistaan.

– Tarkoitukseni on hankkia kevään EM-kilpailussa maapaikka ensi vuoden Rio de Janeiron olympiakisoihin, hän sanoi isänsä tyyliin jämäkästi.

Kevääseen saakka ampuminen on hänen "päätyönsä". Silloin selviää minne hänen opiskelunsa vievät. Urheiuammunta kuuluu kuitenkin keskeisesti kuvioihin. Hän on kehittänyt tasaiseen tahtiin jo miesten sarjan edustustasolle saakka.

Toinen valopikku oli mäntsäläläinen Jenna Kuisma, joka nakutti pisteen päähän kovasta ennätyksestään tehtyään 397 pisteen hyvän tuloksen.

– Isä vei minut 8-vuotiaana ampumakouluun, hän sanoi. Sillä matkalla suurlupaus on edelleen. Tosin taidot riittäisivät jo opettajaksi saakka!

Hän kertoi kilpailun olleen melko vaikean. Alussa liipaisut kestivät liian kauan. Ensimmäisiin sarjoihin hän teki 99 ja 98. Sitten oikea-aikaisuus löytyi, eivätkä seuraavat 20 laukausta päässeet kympistä karkuun.

On mielenkiintoista seurata, miten esimerkiksi tämä kaksikko osuu, kun keväällä ilma-asekausi on parhaimmillaan.

Teksti: Matti Erkkilä