Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirja on ilmestynyt
2.11.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilo, innostus ja intohimon sytyttäminen ovat tärkeintä lasten ja nuorten urheiluharrastuksessa. Näistä lähtökohdista suomalaisille valmentajille on koottu valmennuksen perusteos Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu. Kirja julkaistiin lokakuussa.

Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu on suunnattu kaikille lasten ja nuorten urheilutoiminnassa mukana oleville. Kirja palvelee tiedon lähteenä myös esimerkiksi opettajia ja urheilevien lasten vanhempia.

Käsiteltäessä lasten valmennusta kirjassa painotetaan liikunnallista monipuolisuutta pohjana urheiluinnostuksen syttymiselle, oman lajin löytämiselle ja myöhempien vuosien kilpaurheiluvalmiuksien kehittämiselle. Nuorten valmentamisen osalta huomioidaan valintavaiheen monenlaiset myllerrykset ja tavoitteellisen harjoittelun vaatimukset huippu-urheilun näkökulmasta. Käsiteltyihin teemoihin on myös haettu esimerkkejä ja tarinoita erillisiksi teema-artikkeleiksi, jotka tuovat aiheisiin erilaisia näkökulmia ja teorian lähemmäs käytäntöä – valmennuksen arkea.

Huoli lasten liikunnan vähäisyydestä ja yksipuolisuudesta on koko urheiluväen yhteinen. Puutteet lasten liikunnassa heijastuvat esimerkiksi suoraan seuratoimintaan ja nuorten valmiuksiin edetä lajeissaan kohti menestystä. Kirja on syntynyt Suomen Valmentajat ry:n toimesta ja on urheiluväen laajamittaisen yhteistyön tuotos.

Kirja jakaantuu viiteen päälukuun:

  • Lasten ja nuorten valmennuksen suomalaiset mallit
  • Urheilijaksi kehittyminen
  • Lasten ja nuorten valmentaminen
  • Fyysisten valmiuksien ja ominaisuuksien kehittäminen
  • Psyykkisten taitojen harjoittaminen

Kirjan on kirjoittanut laaja joukko suomalaisia valmennuksen asiantuntijoita, mm. Kirsi Hämäläinen, Harri Hakkarainen, Taru Lintunen, Timo Jaakkola, Paula Arajärvi, Terhi Lehtoviita, Kati Pasanen, Sami Kalaja ja Jarmo Riski.

Kirjan suositushinta on 55 € (Suomen Valmentajien jäsenille 45 €). Yksittäistilaukset suoraan kustantajan sivuilta: http://www.vk-kustannus.com/kaikki-tuotteet/lasten-ja-nuorten-hyva-harjoitte/

Isommat erät seuratarjouksena: vähintään 5 kappaletta 50 € /kirja, vähintään 10 kappaletta 45 € /kirja. Isommat määrät sovitusti. Hinnat sisältävät postikulut!

Seurat voivat olla yhteyksissä suoraan kustantajan seuramyyntipalveluun:
Ari Skyttä, 044 575 1011 ari.skytta@vk-kustannus.com
Pasi Kokkonen, 044 5751012 pasi.kokkonen@vk-kustannus.com