Nico Järvinen nuorten paralympiaryhmään
27.11.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kivääriampuja Nico Järvinen on nimetty nuorten paralympiaryhmään ensimmäisenä ampumaurheilijana.

Nuorten paralympiaryhmä on Suomen Paralympiakomitean tukimuoto nuorille urheilijoille. Leiritoiminnan kautta vahvistetaan ja tuetaan urheilijoiden valmentautumista, jaetaan tietoa kilpaurheilun eri osa-alueista sekä luodaan mahdollisuus tutustua muihin paralympialajeihin ja urheilijoihin.

Hyvän joukkuehengen ja vertaistuen avulla kannustetaan urheilijoita nousemaan uudelle tasolle omassa valmentautumisessaan. Urheilijoiden elämäntilanne huomioon ottaen pyritään löytämään urheilua tukevia opiskelumahdollisuuksia sekä tarvittaessa ohjaamaan työelämään sijoittumisessa.

Joulukuun 20. päivänä 16 vuotta täyttävä Järvinen on toistaiseksi ainoa ampumaurheilija tässä ryhmässä, joten hän kuuluu monilajiryhmään, jossa on muitakin lajinsa ”yksinäisiä”. Ryhmän leirit pidetään Pajulahden urheiluopistolla. Siellä monilajiryhmän urheilijoille on luvassa monipuolista oheistreeniä. Kaikkiaan ensi vuonna on neljä leiriä, joiden kesto on torstai-illasta sunnuntaihin.

– Tutustuin toimintaan pari viikkoa sitten valintaleirillä. Oli hyvä meininki, ja sain uusia kavereita. Odotan innolla ensi vuoden leirejä! Lajiharjoitusleirit ovat talvella Tanhuvaarassa. Koulun puolesta on luvattu antaa vapaata, joten pääsen niihin ainakin muutamiksi päiviksi.

Järvinen edustaa Mäntsälän Urheilijoita. Hän aloitti syksyllä Mäntsälän lukiossa. Järvisen valmentaja on Ari Mäkelä. Järvinen saavutti viime vuonna R3-kilpailun SM-pronssia aikuisten. Vuoden 2013 PM-kisoissa hän oli henkilökohtaisessa kisassa yhdeksäs ja joukkuekilpailussa hopealla.

Ampumaurheiluliiton paralympialajien kehityspäällikkö Pirjo Peltola sanoo, että ”tämä on hieno uusi avaus meille”.

– Myös Paralympiakomitealle oli mieluisaa saada uusi laji mukaan. Tänä vuonna monivalintaryhmässä olivat mukana alppihiihdon, purjehduksen, sulkapallon, judon ja ratsastuksen edustajat. Upeaan joukkoon Nico on siis menossa.