Ampujat tähtäävät Turussa
11.12.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kupittaan urheiluhalli Turussa on ampujien kohtauspaikkana lauantaina ja sunnuntaina (12.-13.12). Siellä kilpaillaan ilmakivääri- ja -pistoolilajeissa laajalla rintamalla. Reilusti yli 300 ampujaa on jälleen mukana ilmeisesti SM-kisojen jälkeen suosituimmassa ilma-asein käytävässä kilpailussa.

Kisan mielenkiintoa lisää se, että keskeisissä sarjoissa maamme parhaimmisto on Kupittaalla. Ilma-asekauden arvokilpailut lähestyvät ja siksi ampujat tarvitsevat suuria kilpailuja kisakunnon viimeistelyyn. Turun Seudun Ampujien kisa sopii siihen.

Kaikissa pääsarjoissa on selvät suosikit, mutta uusi kausi tuo usein edustustehtäviin haluavia lupauksia tavoittelemaan kärkisijoja.

Lauantaina ovat ohjelmassa aikuisten sarjojen kiväärilajit ja sunnuntaina vastaavasti pistoolilajit.

Naisten pistoolista puuttuu olympiafinalisti Mira Suhonen. Ennakkoon kärkitiloille odotetaan nyt Reetta Hännistä, joka teki hiljattain mainion 383 pisteen tuloksen. Haastajia toki riittää Suomen ennätystäkin pitäneestä Ritva Karrista alkaen.

Miesten pistoolilajin odotetaan olevan Karri Turusen ja olympiafinalisti Kai Jahnssonin hallinnassa, mutta yllättäjiä toki miestenkin sarjasta löytyy.

Naisten ilmakiväärin kilpailu sunnuntaina on vaikea ennustettava. Vielä pari vuotta sitten kärkitiloille olisi odotettu nousevan Hanna Pitkäsen tai Marjo Yli-Kiikan, mutta nyt nuoret naiset ovat laajalla rintamalla kiusaamassa kokeneempiaan.

Miesten ilmakiväärissä Juho Kurki lienee peruskilpailun tarkin, mutta Aleksi Leppä laukoi reilu kuukausi sitten Loviisassa 597 pisteen kansainvälisen tason tuloksen. Kun ilmakiväärin finaalissa ei ole peruskilpailun tuloksella enää mitään merkitystä, kärkisijoille voi nousta niin naisten kuin miesten ilmakiväärissä nuoria yllättäjiä.

Edustusampujille Kupittaan kisat on tärkeä kansainvälisiin kisoihin valmistava koitos. Siksi maamme parhaimmisto suuntaa Turkuun, jossa ampujille on tarjolla erilliset radat niin peruskilpailuun kuin finaaliin.