Espoossa annettiin EM-näyttöjä
21.12.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Espoossa viikonvaihteessa järjestetyssä Esbo Träffen -kilpailussa annettiin näyttöjä helmikuussa järjestettäviin ilma-aseiden EM-kilpailuihin.

Esbo Träffen -kisoja on ammuttu vuodesta 1964 lähtien. Koska varmuutta siitä, onko kisoja todella järjestetty joka vuosi, voi vain todeta, että kilpailulla on puolen vuosisadan historia takanaan. Tänä vuonna kisoissa ammuttiin yhteensä 125 suoritusta ilmakiväärein ja -pistoolein.

Nyt kisat olivat ensimmäisen kerran ainakin vuosikymmeneen ennätyskelpoiset ja samalla karsintakilpailut ensi vuoden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Unkarin Györissä helmikuussa.

Espoossa noteerattiin kaksi EM-karsintarajan ylitystä ilmakiväärillä, kun Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ampui 622,4 pistettä miesten luokassa ja Saana Peltonen (Keuruun Seudun Ampujat) ampui N20-luokassa tuloksen 411,7.

Kisoissa tehtiin kaksi Suomen ennätystä. Esbo Skytteföreningin Cristian Friman teki perjantaina jo kolmannen Suomen ennätyksensä yhtä moneen viikkoon, kun hän paransi omissa nimissään olevaa M16-sarjan ennätystä lähes viidellä pisteellä 410,0:een. Viisi päivää aikaisemmin hän paransi Turussa yhtä monella pisteellä saman sarjan kokopiste-ennätystä 398 pisteeseen.

– Ei tämä ollut läheskään yhtä vakaata ammuntaa kuin Turussa. Ammuntani on ollut todella hyvällä tasolla viime viikkojen ajan. Laukauksen pitäisi vain irrota vielä ripeämmin, Friman sanoi.

Toinen Suomen ennätys näki päivänvalon Y70-ilmakiväärisarjassa sunnuntaina. SMY:n Paavo Pyykkönen paransi ennätystä lähes neljällä pisteellä tulokseen 384,0.

– Ammunta sujui tasaisen hyvin kiitos hyvän valaistuksen, tyytyväinen ennätyksen tekijä sanoi.

Kilpailun kaikki tulokset löydät täältä.

Teksti: Mikael Friman