Nuoret urheiluampujat kokoontuvat Tanhuvaaraan
4.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viime vuoden Keski-Uudenmaan Ampumaseuran joukkuemestaruuden tähtäsivät Roni Airo (vas.), Rasmus Ritari ja Roope Hyytiäinen.

Kun suomalaisen ampumaurheilun tulevaisuus kilpailee ensi viikonloppuna Tanhuvaarassa, luvassa on jälleen kerran iloisia ilmeitä ja reipasta meininkiä! Ampumaurheiluliiton vuoden suurin lasten ja nuorten tapahtuma eli ilma-aseiden Kultahippufinaalit järjestetään Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla.

Järjestyksessään 23. ilma-aseiden Kultahippufinaalit järjestetään tulevana viikonloppuna (9.-10.4.) Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. Kilpailussa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla.

Lauantaina kilpaillaan henkilökohtaiset kilpailut, ja sunnuntaina ovat vuorossa taas kerran tunnelman kattoon asti nostattavat joukkuekilpailut. Joukkuekisa ammutaan kaatuviin tauluihin.

Kultahippufinaalissa on mukana 338 (viime vuonna 315) nuorta urheiluampujaa, jotka edustavat 47 seuraa (2015: 46). Ilmoittautuneet lapset ja nuoret ampuvat kaikkiaan 427 kilpailusuoritusta (2015: 390). Finaaliin on päässyt karsintakilpailujen kautta.

Kolme seuraa järjestää Tanhuvaarassa tämän ja ensi vuoden ilma-aseiden Kultahippufinaalit. Seurat ovat Mikkelin Ampujat (MA), Pieksämäen Seudun Ampujat (PiekSA) ja Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura (SMAS).

Valtakunnallisia ilma-aseiden Kultahippufinaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäiset finaalit järjestettiin Pieksämäellä. Kultahipputoiminnaksi kutsutaan ampumaurheilun alle 14-vuotiaiden seuratoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuuksia olla mukana ampumaurheilun seura- ja kilpailutoiminnassa, ja sen sisältö, kilpailutoiminta ja ampumalajit on suunniteltu huomioiden lasten ja nuorten omat lähtökohdat, tarpeet ja valmiudet.

Tukiammunta on harjoittelumuoto, jonka avulla aloittelijat ja lapset pääsevät helposti jyvälle uudesta harrastuksestaan. Asetta kannattelevat tuet helpottavat ammunnan perusasioiden, kuten tähtäyksen ja liipaisun, oppimista. Kultahippukilpailuissa tukien käyttäminen on sallittua.

Kultahippufinaalit ovat Tanhuvaarassa ensi vuonna 8.-9. huhtikuuta.

Kultahippufinaalin 2016 kotisivut: http://www.veevee.info/kultahippufinaali/