Rion maailmancupin trap: Jukka Laakso 18:s, Vesa Törnroos 39:s
17.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset harjoittelemassa Rio de Janeiron olympiaradalla.

Ampumaurheilun maailmancup jatkui sunnuntaina tulevassa olympiakaupungissa Rio de Janeirossa. Jukka Laakso oli paras suomalainen miesten trapissa. Hän jäi kahden kiekon päähän finaaliuusinnasta ja oli 18:s tuloksellaan 115. Vesa Törnroos rikkoi 111 kiekkoa ja oli 39:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup jatkui kolmatta päivää sunnuntaina Rio de Janeirossa. Elokuussa järjestettävien olympialaisten isäntäkaupungissa kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa. Mukana on 661 urheiluampujaa, jotka edustavat 88 maata. Suomen joukkueessa on kymmenen urheilijaa.

Miesten trap kilpailtiin kolmipäiväisenä. Ensimmäisenä päivänä eli perjantaina ammuttiin kaksi sarjaa ja eilen lauantaina yksi sarja. Sunnuntaina ammuttiin kaksi viimeistä sarjaa eli 50 kiekkoa sekä finaali.

Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) sijoittui parhaana suomalaisena 18:nneksi. Hänen tuloksensa oli 115 (24+21+23+23+24).

– Vahvaa tekemistä, hän sanoi ja harmitteli pientä nukahdustaan toisen sarjan lopussa. Samalla hän harmitteli myös tuomarin tekemää virhettä:

– Kiekosta lähti pala jo ekalla panoksella, mutta tuomari ei sitä nähnyt. Kolme ampujaa erästäni vakuutti kivenkovaa tuomarille, että he näkivät osumani, mutta ei auttanut. Kiitin Michael Diamondia, koska hän piti puoliani ja ”ripitti” erittäin vahvasti tuomaria ja juryä. Yhtä kaikki, finaaliin vielä mennään, Laakso sanoi.

Suomelle olympiamaapaikan viime vuoden toukokuussa ampunut Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura) jäi Laaksosta neljä kiekkoa tuloksellaan 111 (24+20+22+23+22). Hän oli 39:s. Törnroos sanoi suoraan, että kisa oli iso pettymys.

– Se ei ollut lähelläkään sitä, mitä harjoitukset antoivat odottaa. Radat olivat ok, en vain päässyt niihin kiinni kovin nopeasti. Viimeinen päivä oli hyvää ammuntaa huonolla tuloksella. Keli oli kiva, Törnroos kertoi Riosta.

Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) rikkoi 96 kiekkoa (19+19+19+20+19), jolla hän oli kilpailun 67:s.

Finaaliuusintaan pääsi tuloksella 117. Viimeisestä finaalipaikasta kamppaili yhdeksän miestä. Peruskilpailun parhaan tuloksen 121 teki Espanjan Alberto Fernandez, joka oli kisan kärjessä ensimmäisestä päivästä lähtien – ja loppuun asti. Hän voitti kultamitaliottelussa Belgian Yannick Peetersin uusinnan jälkeen 7-6. Fernandez voitti myös kauden ensimmäisen maailmancupin, joka oli maaliskuussa Kyproksella.

Suomen olympiakomitean seuraava valintakokous on 27. huhtikuuta.

Maanantaina Rion maailmancupissa kilpailevat suomalaisista Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Jaakko Björkbacka (Lehtimäen Ampujat) miesten ilmakiväärissä sekä Karri Turunen (Nurmeksen Ampumaseura) miesten 50m pistoolin karsintakilpailussa.

Rion maailmancup päättyy ensi sunnuntaina eli 24. huhtikuuta. Saksan Münchenin maailmancupissa kilpaillaan 19.-26. toukokuuta kivääri- ja pistoolilajeissa.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
13.-25.4. Rio de Janeiro, Brasilia

Tuloksia su 17.4.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Alberto Fernandez Espanja 121, 2) Jiri Liptak Tshekki 119, 3) Marian Kovacocy Slovakia 118, 4) Jean Pierre Brol Cardenas Guatemala 118, 5) Yannick Peeters Belgia 118, 6) Edward Ling Iso-Britannia 117/uusinta 12, … 18) Jukka Laakso 115, … 39) Vesa Törnroos 111, … 67) Mirka Kyyrönen 96. 74 osanottajaa.

Semifinaali: 1) Fernandez 13, 2) Peeters 13, 3) Brol Cardenas 12, 4) Liptak 12, 5) Kovacocy 10, 6) Ling 10.
Pronssimitaliottelu: Jean Pierre Brol Cardenas Guatemala – Jiri Liptak Tshekki 11-9
Kultamitaliottelu: Alberto Fernandez Espanja – Yannick Peeters Belgia 12-12/uusinta 7-6

Kaikki tulokset löydät täältä.