Rion maailmancupin skeet alkoi: Timo Laitinen kisan kärjessä
22.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen skeet-kolmikko Rio de Janeirossa: Eetu Kallioinen (vas.), Tommi Takanen ja Timo Laitinen. Kuva: Per-Ole Lindell

Miesten skeet alkoi perjantaina Rio de Janeirossa järjestettävässä maailmancupissa. Ensimmäisenä päivänä ammuttiin 50/125 kiekkoa, ja Timo Laitinen on kisan kärjessä. Hän rikkoi ainoana kaikki kiekot. Nuori Eetu Kallioinen ja Tommi Takanen ovat myös hyvissä asemissa.

Rio de Janeiron maailmancupissa alkoi perjantaina miesten skeet, joka kilpaillaan kolmipäiväisenä. Mukana on kolme suomalaista, jotka ovat Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ammuttiin 50/125 kiekkoa. Kisan kärjessä Laitinen, joka rikkoi ainoana kaikki kiekot. Kolmen urheiluampujan tulos oli 49, ja kaksitoista miestä teki tuloksen 48. Kallioinen lähtee toiseen kilpailupäivään 19. sijalta. Hänen tuloksensa oli 47 (22+25). Takanen teki saman tuloksen kuin Kallioinen eli 47 (25+22), ja hän jatkaa kilpailuaan 27. sijalta.

Kallioinen on 17-vuotias urheiluampuja, joka osallistuu ensimmäisen kerran maailmancupiin. Hän sijoittui poikien EM-skeetissä Mariborissa toiseksi ja Lonaton MM-kilpailuissa viidenneksi. MM-kisojen peruskilpailussa hän sivusi poikien maailmanennätystä rikkomalla 124 kiekkoa. Lisäksi hän kuului Suomen joukkueeseen, joka voitti MM-hopeaa.

Miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailun karsinta on lauantaina. Asentokilpailuun osallistuvat suomalaisista Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Jaakko Björkbacka (Lehtimäen Ampujat). Varsinainen kilpailu eli peruskilpailu on sunnuntaina, jolloin viikko sitten alkanut Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup päättyy.

Rio de Janeirossa on kilpailtu ja kilpaillaan vielä kahden päivän ajan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa. Tulevassa olympiakaupungissa järjestettävään cupiin osallistuu 661 urheiluampujaa, jotka edustavat 88 maata.

Seuraava maailmancup järjestetään Saksan Münchenissä. Siellä kilpaillaan kivääri- ja pistoolilajeissa 19.-26. toukokuuta.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
13.-25.4. Rio de Janeiro, Brasilia

Tilanteita pe 22.4.

Miesten skeet, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Timo Laitinen 50, 2) Tammaro Cassandro Italia, Vincent Hancock Yhdysvallat 49, 4) Federico Gil Argentiina 49, … 19) Eetu Kallioinen 47, … 27) Tommi Takanen 47. 68 osanottajaa.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.