Rion skeetissä jännittävä suomalaistilanne!
23.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Eetu Kallioinen (vas.), Tommi Takanen ja Timo Laitinen Rion maailmancupissa. Kuva: Per-Ole Lindell

Rio de Janeiron maailmancupin miesten skeetissä on huikean jännittävä suomalaistilanne, kun kaksi kilpailupäivää on ammuttu. Kärkikolmikon tulos on 74, ja Timo Laitinen on yksi heistä. Nuori Eetu Kallioinen lähtee viimeiseen päivään neljänneltä sijalta (72).

Miesten skeet jatkui lauantaina Rio de Janeiron maailmancupissa Brasiliassa. Tänään ammuttiin yksi sarja eli 25 kiekkoa. Kahden päivän jälkeen on siis ammuttu kaikkiaan 75/125 kiekkoa. Sunnuntaina ovat vuorossa viimeiset 50 kiekkoa ja finaali.

Kilpailussa on mukana kolme suomalaista. He ovat Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Laitinen oli avauspäivän jälkeen kisan kärjessä rikottuaan ainoana kaikki 50 kiekkoa. Kolmannessa sarjassa hän rikkoi 24 kiekkoa eli hänen tuloksensa on 74 (25+25+24). Kisan ykköspaikan jakavat Italian Tammaro Cassandro ja Yhdysvaltain Vincent Hancock samalla tuloksella.

Kallioinen lähti toiseen kilpailupäivään 19. sijalta, mutta on nyt 4. sijalla tuloksellaan 72 (22+25+25). Saman tuloksen on ampunut Kallioisen lisäksi kolmetoista miestä.

Takanen jatkaa kilpailuaan 41. sijalta tuloksellaan 68 (25+22+21).

Laitinen on kokenut urheiluampuja, joka on edustanut Suomea lukuisissa arvokilpailuissa, muun muassa Sydneyn olympialaisissa. Kallioinen on hänen valmennettavansa, joka osallistuu nyt ensimmäisen kerran maailmancupiin.

Kallioinen, 17, sijoittui viime vuonna poikien EM-skeetissä Mariborissa toiseksi ja Lonaton MM-kilpailuissa viidenneksi. MM-kisojen peruskilpailussa hän sivusi poikien maailmanennätystä rikkomalla 124 kiekkoa. Lisäksi hän kuului Suomen joukkueeseen, joka voitti MM-hopeaa.

Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Jaakko Björkbacka (Lehtimäen Ampujat) olivat mukana miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls karsintakilpailussa. Kurjen asentokisan tulos oli 1166 (polvi 385, makuu 399, pysty 382). Björkbackan tulos oli 1139 (375+393+371). Kurki eteni varsinaiseen kilpailuun eli peruskilpailuun.

– Juholla oli aamulla ok-karsinta. Makuu oli jopa oikein hyvä, kommentoi Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi.

– Pysty oli tänään omien sanojensa mukaan vaikeaa. Onneksi lopussa parani. Jaakko ei saanut läheskään sitä, mitä harjoitukset antoi odottaa. Viisi pistettä joka asennosta jäi johonkin. Voi olla, että kuumuus haittaa isoa miestä. Hän totesi kisan jälkeen, että olo on kuin uitetulla ja 45 asteen kuumeessa, Hirvi kertoi.

Karsintaerien parhaat tekivät saman tuloksen: Ranskan Alexis Raynaud ja Kiinan Qinan Zhu 1179.

Rio de Janeiron maailmancupissa kilpaillaan vielä yhden päivän ajan. Päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa ovat siis miesten skeetin viimeinen kilpailupäivä ja miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailu. Tulevassa olympiakaupungissa järjestettävään cupiin on osallistunut 661 urheiluampujaa, jotka edustavat 88 maata.

Seuraava maailmancup järjestetään Saksan Münchenissä, jossa kilpaillaan kivääri- ja pistoolilajeissa 19.-26. toukokuuta.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
13.-25.4. Rio de Janeiro, Brasilia

Tilanteita ja tuloksia la 23.4.

Miesten skeet, tilanne 75/125 kiekkoa: 1) Tammaro Cassandro Italia, Vincent Hancock Yhdysvallat 74, 3) Timo Laitinen Suomi 74, 4) Eetu Kallioinen Suomi 72, … 41) Tommi Takanen Suomi 68. 68 osanottajaa.

Miesten 50m pienoiskivääri 3×40 ls, karsintakilpailu: Alexis Raynaud Ranska, Qinan Zhu Kiina 1179, … Juho Kurki 1166, Jaakko Björkbacka 1139. Kurki sunnuntain peruskilpailuun.

Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä.