Vesa Törnroos valittiin Rion olympialaisiin: ”Olen intoa täynnä!”
27.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vesa Törnroos viime vuoden EM-kilpailuissa. Kuva: Lassi Palo

Lahden Ampumaseuran trap-ampuja Vesa Törnroos on nimetty Suomen joukkueeseen Rio de Janeiron olympialaisiin. ”Olen erittäin hyvillä fiiliksillä”, hän riemuitsi kuultuaan asiasta.

On melkein tarkalleen vuosi siitä, kun Kyproksella koettiin upea suomalaisen ampumaurheilun viikonloppu. Vuoden 2015 toukokuun alussa Larnakassa järjestetyssä maailmancupissa Satu Mäkelä-Nummela tähtäsi ensin naisten trapissa Suomen ensimmäisen olympiamaapaikan Rio de Janeiron olympialaisiin, ja sitten – seuraavana päivänä – Vesa Törnroos ampui toisen olympiapaikan, kun hän sijoittui miesten trapissa neljänneksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela nimettiin lokakuussa ensimmäisten suomalaisurheilijoiden joukossa Rioon, ja tänään oli Törnroosin vuoro. Törnroos, 33, edustaa Lahden Ampumaseuraa ja asuu Heinolassa.

Törnroosin ennätys on Kyproksella tehty 122. Hän osallistui runsas viikko sitten Riossa järjestettyyn maailmancupiin. Kun tulevan olympiakaupungin radat ja olosuhteet ovat nyt tutut, millaisin fiiliksin lähdet ensimmäisen kerran olympialaisiin?

– Erittäin hyvin fiiliksin! Tavoitteenani on ampua siellä elämäni paras kisa. Jos olen ollut maailmancupissa parhaimmillaan neljäs, jokainen voi päätellä, mitä se tarkoittaa, Törnroos sanoo.

Valinta olympiajoukkueeseen lämmittää tietysti Törnroosin mieltä:

– Olen jo tehnyt pohjatyötä Rioa varten eli harjoitellut voimallisesti päätavoitettani varten. Valinta oli nyt tärkeä etappi pääsyssäni päätavoitteeseeni. Lähden kisoihin odottavaisin ja luottavaisin mielin sekä täynnä innostusta.

Entä miten valmistautumisesi jatkuu tästä eteenpäin?

– Osallistun kahteen maailmancupiin, jotka ovat kesäkuun alussa San Marinossa ja juhannuksen aikaan Bakussa. Toivottavasti pääsen myös haulikkolajien EM-kisoihin, jotka ovat heinäkuussa Italian Lonatossa.

Olet aiemmin sanonut, ettet halua ”vain lähteä Rioon, koska voisin mennä sinne milloin tahansa ilman pyssyäkin”. Olet sanonut myös: ”Haluan Rioon pyssyn kanssa, koska sinne lähtevän urheilijan tärkein tehtävä on menestyä. Olympialaiset järjestetään vain kerran neljässä vuodessa.”

– Ajatukseni eivät ole tästä muuttuneet miksikään.

Rion olympialaiset järjestetään 5.-21. elokuuta. Ampumaurheilun kilpailupäivät ovat 6.-14. elokuuta. Naisten trap ammutaan 7. elokuuta ja miesten trap 7.-8. elokuuta.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö nimesi keskiviikkona Törnroosin lisäksi viisi urheilijaa Rion olympiajoukkueeseen. Suomen joukkueen kolmannessa valinnassa joukkueeseen lisättiin Oskar Kirmes, Kaarle Tapper, Milko Tokola, Ekaterina Volkova ja Tero Välimäki.