Nuorten maailmancupiin 30 suomalaista urheiluampujaa
28.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Miki Ylönen on yksi nuorten maailmancupiin osallistuvista nuorista. Kuva: Lassi Palo

Nuorten maailmancup alkaa sunnuntaina Saksan Suhlissa, missä kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa. Cupiin osallistuu 30 suomalaista urheiluampujaa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) nuorten maailmancupin ensimmäinen kilpailupäivä on sunnuntai eli vapunpäivä. Cup järjestetään ampumaurheilijoille varsin tutussa paikassa eli Saksan Suhlissa. Viimeinen kilpailupäivä on ensi viikon torstai eli 5. toukokuuta.

Maailmancupiin osallistuu 30 nuorta suomalaista urheiluampujaa. Suomen joukkueessa on kaksitoista kivääri-, seitsemän pistooli- ja yksitoista haulikkoampujaa.

Vuoden toinen nuorten maailmancup on Azerbaidzhanin Gabalassa 16.-23. syyskuuta.

Suhlin maailmancup toimii ensi vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävien nuorten MM-kilpailujen virallisena esikilpailuna. Maailmanmestaruuksista kilpaillaan myös Suhlissa.

ISSF:n nuorten maailmancup (kivääri, pistooli ja haulikko)
29.4.-6.5. Suhl, Saksa

Suomen joukkue

Kivääri (12)
Pojat: Björn Friman (Esbo Skytteförening), Cristian Friman (Esbo Skytteförening), Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening), Roope Pohjoisaho (Kuusankosken Ampujat)
Tytöt: Armi Häkkinen (Kuusankosken Ampujat), Inka Havukainen (Kiteen Ampujat), Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Saana Peltonen (Keuruun Seudun Ampujat), Anna-Maria Siivonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Henna Viljanen (Poliisien Ampumaseura)

Pistooli (7)
Pojat: Konsta Kivi (Turun Seudun Ampujat), Joonas Kuusela (Sodankylän Ampujat), Niko Roos (Rauman Seudun Urheiluampujat), Arttu Ihalainen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Leevi Siren (Turun Seudun Ampujat)
Tytöt: Essi Anttila (Sodankylän Ampujat), Julia Palmgren (Mikkelin Ampujat)

Haulikko (11)
Trap, pojat: Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Niko Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys), Miki Ylönen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Kaksoistrap, pojat: Miki Ylönen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Skeet, pojat: Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Aleksi Ahokas (Lounais-Hämeen Ampujat), Samuli Ahokas (Lounais-Hämeen Ampujat), Esko Tiainen (Parikkalan Seudun Ampujat), Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat)
Skeet, tytöt: Niina Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat)

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.