Minna Leinonen neljäs Puolan maailmancupissa
4.5.2016 klo 12:00

Minna Leinonen kuvattuna ilma-aseiden SM-kilpailuissa maaliskuussa. Kuva: Lassi Palo

Minna Leinonen on sijoittunut neljänneksi Puolassa keskiviikkona järjestetyssä paralympia-ampujien maailmancupin kilpailussa.

Puolan Szczecinissä on käynnissä paralympia-ampujien (IPC) maailmancup. Keski-Suomen Ampujien Minna Leinonen sijoittui keskiviikkona neljänneksi ilmakiväärin R5-luokan kilpailussa. Hän teki peruskilpailussa viidenneksi parhaan tuloksen 634,3. Hänen sarjansa olivat 106,6+105,5+104,9+106,3+104,7+106,3.

Szczecinin finaaliraja oli 633,7.

– Peruskilpailu oli ok. Finaali alkoi hyvin, mutta sitten asento jotenkin "levähti", ja sivuhajontaahan siinä sitten tuli. Hiukan epäonnistuenkin sijoituksekseni tuli neljäs, Leinonen sanoi.

Maailmancupin ykkönen oli Ukrainan Vasil Kovaltshuk, joka voitti Uuden-Seelannin Michael Johnsonin finaalissa 1,3 pisteellä.

Leinosen seuraava kansainvälinen kilpailu on Saksan Suhlissa heinä-elokuun vaihteessa. Leinonen on nimetty Suomen paralympiajoukkueeseen Rio de Janeiroon. Paralympialaiset ovat syyskuussa.

IPC:n ampumaurheilun maailmancup
28.4.-5.5. Szczecin, Puola

Tuloksia ke 4.5.

R5 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Vasil Kovaltshuk Ukraina 212,6 (637,7), 2) Michael Johnson Uusi-Seelanti 211,3 (635,6), 3) Ryan Cockbill Iso-Britannia 189,7 (634,1), 4) Minna Leinonen Suomi 167,5 (634,3), 5) McKenna Dahl Yhdysvallat 146,7 (633,7), 6) Dragan Ristic Serbia 125,9 (638,3), 7) Tim Jeffery Iso-Britannia 103,6 (633,8), 8) James Bevis Iso-Britannia 82,9 (634,5).