Karri Turunen ilmapistoolissa ennätyksekseen 581
5.5.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nurmeksen Ampumaseuran Karri Turunen teki ilmapistoolissa uuden hienon ennätyksensä 581, kun Tshekin Pilsenissä alkoi torstaina kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu.

Tshekin Pilsenin kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu järjestetään 47. kerran. Suomalaisia urheiluampujia on mukana kaikissa lajeissa eli kiväärissä, pistoolissa ja liikkuvassa maalissa.

Karri Turunen (Nurmeksen Ampumaseura) teki miesten ilmapistoolin peruskilpailussa uuden ennätyksensä 581, jolla hän selvitti kirkkaasti tiensä kahdeksan parhaan finaaliin. Turusen sarjat olivat 96+96+99+94+99+97. Finaaliraja oli 578.

Turunen oli syystäkin tyytyväinen, sillä hänen entinen ennätyksensä koheni kahdella pisteellä.

– Fiilis on ihan hyvä! Peruskisa oli rento ampua, eikä siinä ollut mitään ihmeempää. Yksi sarja oli vähän heikompi. Siinä ei kymppiä tahtonut löytyä, Turunen kertasi kilpailuaan.

– Finaalin sarjat olivat aluksi ihan hyviä ja sitten tuli pari huonompaa, ja se oli siinä. Ei vain riittänyt. Hyvä kisapäivä kuitenkin, hän sanoi.

Turunen sijoittui finaalissa lopulta kahdeksanneksi. Voiton vei Italian Dino Briganti.

Oulun Metsästys- ja Ampumaseuran Juho Autio oli paras suomalainen miesten 50m pienoiskiväärin makuun kilpailussa. Hän oli 40:s tuloksellaan 622,5, joka on hänen uusi ennätyksensä. Entinen ennätys koheni 1,5 pisteellä. Finaaliraja oli 627,3.

Liikkuvan maalin miesten 10m normaalijuoksuissa Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi teki suomalaisista parhaan tuloksen, 574. Naisten sarjassa Marika Karisjoki (Turun Seudun Ampujat) tähtäsi 352 pistettä.

Miesten 25m vakiopistoolissa Ari Meinander (Lahden Ampumaseura) sijoittui 17:nneksi tuloksellaan 552.

Kansainvälinen Liberation GP-kilpailu
5.-8.5. Pilsen, Tshekki

Tulokset: http://www.shooting-plzen.cz/