Niklas Hyvärinen toinen Liberation GP:n liikkuvassa maalissa
6.5.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Niklas Hyvärinen sijoittui hienosti toiseksi miesten 10m liikkuvan maalin sekajuoksuissa perjantaina, kun kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu jatkui Tshekin Pilsenissä.

Raseborgs Skyttar -seuraa edustava Niklas Hyvärinen hävisi kultamitalin vasta uusinnan jälkeen Venäjän Mihail Azarenkolle. He ampuivat kumpikin tuloksen 386, mutta venäläinen oli uusinnassa parempi pistein 20-14.

Kangasalan Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä oli viides 382 ja Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi yhdeksäs (381).

Miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa Joni Stenström (Raseborgs Skyttar) teki ennätyksensä 1166 pistettä. Entinen ennätys oli jo melkein kaksi vuotta vanha, ja se parani nyt yhdellä pisteellä. Stenström oli asentokilpailussa parhaana suomalaisena 18:s. Finaaliraja oli 1171.

– Polvelta jäi muutama piste uupumaan, mutta muuten oli hyvää ammuntaa. Makuu kulki ihan mallikkaasti: samasta pidosta kaikki 40 laukausta. Tein pientä säätöä eilisen floppimakuun jälkeen, ja nyt se toimi. Pysty oli sellaista normaalia hyvää. Ei tullut yhtään kasia. Siksi pystyin tekemään siinäkin hyvän tuloksen, vaikka siinä vaiheessa jännitti jo aika paljon, Stenström kertoi.

Miesten 25m olympiapistoolissa Lahden Ampumaseuran Teemu Lahti oli paras suomalainen tuloksellaan 555. Hän oli 37:s. Saman seuran Ari Meinander oli 38:s tähdättyään 553 pistettä. Finaaliin pääsi tuloksella 582.

Hämeenlinnan Ampumaseuran Katariina Laine oli naisten 10m ilmakiväärissä 49:s tuloksellaan 410,2. Finaaliraja oli 416,1 pistettä.

Grand Prix of Liberation -kilpailu järjestetään Pilsenissä jo 47. kerran.

Kansainvälinen Liberation GP-kilpailu
5.-8.5. Pilsen, Tshekki

Tulokset: http://www.shooting-plzen.cz/