Eemil Pirttisalo teki poikien trapin SE:n
8.5.2016 klo 12:00

Poikien trapin mitalikolmikko Jonas Bindrich (vas.), SE:n tehnyt Eemil Pirttisalo ja Niko Kopra. Kuva: Pekka Maunula

Ruotsalon Metsästysyhdistyksen Eemil Pirttisalo teki sunnuntaina trapin M20-sarjan uuden Suomen ennätyksen 119. Hän teki SE:n Saksassa järjestetyssä kansainvälisessä Brandenburg cupissa.

Eemil Pirttisalo paransi Vili Kopran (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) nimissä ollutta M20-sarjan ennätystä yhdellä kiekolla. Pirttisalon sarjat olivat 25+22+24+24+24.

– Fiilikset ovat mahtavat! Se oli todella hyvä kilpailu, Pirttisalo sanoi kisan jälkeen.

Hän voitti myös poikien kilpailun, kun hän oli kultamitaliottelussa isäntämaan Jonas Bindrichiä parempi pistein 13-11. OSU:n Niko Kopra sijoittui kolmanneksi voitettuaan pronssimitaliottelussa Saksan Nico Schwedin 12-10. Kopra teki peruskilpailussa uuden ennätyksensä 116.

Viidenneksi sijoittunut Längelmäen Seudun Ampujien Teemu Ruutana teki myös ennätyksensä, joka kirjataan nyt numeroin 116. OSU:n Matias Koivu sijoittui kuudenneksi. Hän kohensi ennätystään peräti kahdeksalla kiekolla lukemiin 115.

Miesten trapissa neljänneksi sijoittui Pohjois-Hämeen Ampujien Jukka Salmela, joka paukutti taululle myös uudet ennätyslukemat. Hänen uusi ennätyksensä on nyt 119, joka on yhdeksän kiekkoa parempi kuin aikaisemmin. OSU:n Matti Nummela oli kilpailun viides. Hän teki peruskisassa tuloksen 117.

– Kyllä oli hieno viikonloppu Saksassa! Etenkin pojat olivat todella erinomaisessa vireessä, myhäili Ampumaurheiluliiton trapin valmentaja Pekka Maunula.