Veljesjoukkueella melkein palkintopallille Pilsenissä
8.5.2016 klo 12:00

Heikkilän veljesten eli Mikan, Samin ja Tomi-Pekan muodostama liikkuvan maalin joukkue ylsi neljänneksi 50m normaalijuoksujen kilpailussa, kun kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu päättyi sunnuntaina Tshekin Pilsenissä.

Grand Prix of Liberation -kilpailu järjestettiin Pilsenissä jo 47. kerran. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 615 urheilijaa, jotka edustivat 36 maata.

Pilsenin päätöspäivän erikoisuus oli suomalaisittain se, että Kymppi 64 -seuraa edustavien Heikkilän veljesten eli Mikan, Samin ja Tomi-Pekan muodostama joukkue sijoittui neljänneksi 50m normaalijuoksujen joukkuekilpailussa. Suomen A-joukkueen muodostamien Heikkilöiden tulos oli 1750, kun pronssille sijoittunut Tshekki tähtäsi kolme pistettä paremman yhteistuloksen eli 1753.

Joukkuekisan ykkönen oli Venäjä (1776) ja toinen Ukraina B 1754.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Tomi-Pekka Heikkilä oli parhaana suomalaisena viides (590). Venäjän Dimitri Romanov voitti tuloksella 596. Sami Heikkilä sijoittui 18:nneksi (582) ja Mika Heikkilä 26:nneksi (578).

Hämeenlinnan Ampumaseuran Katariina Laine sijoittui naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailussa 17:nneksi tuloksellaan 580. Finaaliraja oli 583. Laine teki polvelta tuloksen 193, makuulta 199 ja pystystä 188.

Naisten 10m ilmapistoolissa Reetta Hynnisen (Poliisien Ampumaseura) tulos oli 372, kun finaaliin vaadittiin 381 pistettä. Hynninen sijoittui 38:nneksi. Miesten isopistoolissa Lahden Ampumaseuran kaksikko Teemu Lahti ja Ari Meinander otti sijat 16 ja 17 tuloksillaan 569 ja 568. Kisan voitti Tshekin Tomas Tehan kovalla tuloksella 590.