Action air -mestaruudet ratkottiin Loimaalla
27.5.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Loimaan Laukojat järjesti viime viikonvaihteessa practicalin action airin SM-kilpailut, ja ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailtiin muovikuulapistooleilla ulkoilmassa. Loimaan Laukojien ampumaradalle oli rakennettu peräti 14 ampumaosiota käsittävä kilpailu, jossa ampumaetäisyydet ja radat olivat tavallista lähempänä ruutipuolen kilpailuja.

Yleisessä sarjassa isäntäseuran ampujat pitivät hyvin pintansa. Open-luokan mestaruuden voitti Jani Lehtonen, production-luokassa nopein ja tarkin oli Jesse Nio ja classic-luokassa parhaat pisteet keräsi Roy Juurijoki. Standard-luokan mestaruuden voitti Kouvolan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Timo Jetsonen. Naisissa mestaruudet olivat jaossa open-luokassa, missä ykköspallille kapusi Anna-Katriina Salomaa (LL) ja standard-luokassa, jonka voitti Janina Annala (KouMAS).

SM-kilpailu oli samalla kansainvälinen kilpailu, joten mukana oli myös huippuampujia Hongkongista ja Puolasta vertaamassa vauhtiaan suomalaisiin. Varsinkin Hongkongin huiput, open-luokassa kilpaillut Raymond Kwan ja standard-luokassa ampunut Patrick Lo, olivat innoissaan paitsi Suomen kevään parhaista puolista myös mahtavan kokoisista ja monipuolisesti ampumataitoa mittaavista radoista. Kumpikin sai matkaltaan vaivanpalkaksi IPSC:ssä luokkavoittajalle jaettavan presidentin mitalin.

Kilpailun tulokset löytyvät: http://actionairsm.weebly.com/

Teksti: Mika Vuolle
Kuvat: Anna-Katriina Salomaa