Haulikon Junior cup: Niina Aaltonen skeetin kolmas, Sara Nummela trapin kuudes
28.5.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Niina Aaltosen tyylinäyte lauantaina Orimattilassa. Kuvat: Lassi Palo
Sara Nummela, 14, oli tyttöjen trapissa kuudes.

Niina Aaltonen oli tyttöjen skeetissä kolmas ja Sara Nummela trapissa kuudes, kun kansainvälinen haulikkolajien Junior cup jatkui lauantaina Orimattilassa. Kisat järjestävä Orimattilan Seudun Urheiluampujat haluaa järjestettäväkseen nuorten maailmancupin haulikkolajit.

Kansainvälinen haulikkolajien Junior cup jatkui perjantain harjoituspäivän jälkeen lauantaina Orimattilassa. Tänään ammuttiin tyttöjen skeet ja trap sekä poikien skeetin ja trapin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Rauman Seudun Urheiluampujien Niina Aaltonen teki tyttöjen skeetissä peruskilpailun parhaan tuloksen (68). Hänen hyvä vireensä jatkui, sillä hän jäi vain kolme kiekkoa 4. toukokuuta ampumastaan SE-tuloksesta (71). Aaltonen kohensi tuolloin ennätystään peräti seitsemällä kiekolla.

Kuuden parhaan finaaliin pääsi tuloksella 61. Aaltonen myönsi jännittäneensä semifinaalissa, mutta ei enää pronssimitaliottelussa, jossa hän voitti Venäjän Margarita Gevorkianin 13-10.

– Oli tosi hyvä päivä! Peruskisa oli todella hyvä. Olen alkanut luottaa itseeni ja ampunut paljon enemmän kuin aikaisemmin, Aaltonen kertoi.

Aaltosen valmentajana on toiminut tämän vuoden alusta lähtien Esa Heinonen, joka on tunnetun skeet-ampujan Marjut Heinosen veli.

– Yhteistyömme näyttää tuottavan tulosta. Seuraava tavoitteeni on Italian Lonatossa heinäkuussa järjestettävissä EM-kilpailuissa. Odotan sieltä omaa hyvää tulosta, en muuta.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Sara Nummela rikkoi trapin peruskilpailussa 61 kiekkoa. Se oli kolmanneksi paras tulos ja jäi hänen ennätyksestään kahden kiekon päähän. Tarkin oli Italian Erica Sessa (65). Finaaliraja oli 57.

Finaalissa Nummela sijoittui kuudenneksi.

– Se ei ole huono sija. Päivä oli hyvä, ja sain arvokasta kokemusta, Nummela, 14, sanoi.

Ala-Hämeen Ampujien Timi Vallioniemi on jaetulla ykkössijalla poikien skeetissä, kun hän rikkoi 49 kiekkoa (25+24). Saman seuran Eetu Kallioinen on jaetulla viidennellä sijalla tuloksellaan 47 (23+24).

Poikien trapissa Ruotsalon Metsästysyhdistyksen Eemil Pirttisalo jatkaa kilpailuaan neljänneltä sijalta. Hänen ensimmäisen päivän tuloksensa oli 46 (22+24). Kärkipaikalla ovat 47 kiekkoa rikkoneet Norjan Martin Larsen Siemsen ja Italian Nicholas Antonini.

IJSC järjestetään nyt kahdeksannen kerran. Kilpailuun osallistuu yhteensä 80 ampumaurheilijaa. Kaukaisimmat vieraat ovat jälleen kerran Intiasta. Osanottajia on Intian ja isäntämaa Suomen lisäksi yhdeksästä muusta maasta (Italia, Irlanti, Iso-Britannia, Liettua, Norja, Ruotsi, Saksa, Venäjä ja Viro).

Junior cupissa kilpaillaan skeetissä, trapissa ja kaksoistrapissa. Eniten osanottajia (32) oli ilmoittautunut poikien trapiin. Poikien skeetissä on 27 osanottajaa.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien puheenjohtaja Raine Keskipasma kertoo, että OSU:n haaveena on – edelleen – järjestää nuorten maailmancupin haulikkolajit. Kaikkien lajien maailmancup olisi sille liian iso urakka. Haulikkolajien lisäksi muut lajit olisivat kivääri- ja pistoolilajit.

– Meillä on cupista oma visiomme, jonka olemme lähettäneet eteenpäin. Eri asia sitten on, myönnetäänkö cupia meille. Olemme luopuneet ajatuksesta järjestää iso kilpailu, Keskipasma toteaa.

Saksan Suhlissa huhti-toukokuussa järjestetyssä nuorten maailmancupissa oli noin 250 haulikkolajien urheiluampujaa.

IJSC päättyy sunnuntaina poikien skeetin ja trapin finaaleihin.

Haulikkolajien kansainvälinen Junior cup
23.-29.5. Orimattila

Tuloksia ja tilanteita la 28.5.

Tyttöjen skeet 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Niina Aaltonen Suomi 68, 2) Alina Fazilzjanova Venäjä 66, 3) Alisa Bogdanova Liettua 63, 4) Regina Shakirova Venäjä 63, 5) Franziska Kurzer Saksa 62, 6) Margarita Gevorkian Venäjä 61.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 190, 2) Saksa 176, 3) Intia 153.

Semifinaali: 1) Shakirova 11, 2) Bogdanova 10, 3) Aaltonen 9, 4) Gevorkian 9, 5) Kurzer 7, 6) Fazilzjanova 7.
Pronssimitaliottelu: Niina Aaltonen Suomi – Margarita Gevorkian Venäjä 13-10
Kultamitaliottelu: Alisa Bogdanova Liettua – Regina Shakirova Venäjä 12-10

Tyttöjen trap 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Erica Sessa Italia 65, 2) Anna Tshemkova Venäjä 62, 3) Sara Nummela Suomi 61, 4) Natalia Tshistova Venäjä 60, 5) Kirti Gupta Intia 58, 6) Manisha Keer Intia 57.
Joukkuekilpailu: 1) Intia 170, 2) Saksa 162.

Semifinaali: 1) Gupta 14, 2) Sessa 12, 3) Tshemkova 12, 4) Tshistova 10, 5) Keer 7, 6) Nummela 5.
Pronssimitaliottelu: Natalia Tshistova Venäjä – Anna Tshemkova Venäjä 12-10
Kultamitaliottelu: Kirti Gupta Intia – Erica Sessa Italia 9-8

Poikien skeet, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Timi Vallioniemi Suomi, Cristian Ciccotti Italia 49, 3) Matteo Chiti Italia, Robin Helgosson Ruotsi 48, 5) Arjun Mann Viro, Jeet Anant Naruka Intia, Eetu Kallioinen Suomi 47.

Poikien trap, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) 1) Martin Siemsen Larsen Norja 47, 2) Nicholas Antonini Italia 47, 3) Ian O´Sullivan Irlanti 46, 4) Eemil Pirttisalo Suomi 46, … 9) Aaro Savilahti Suomi 44, 10) Teemu Ruutana Suomi 43.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.