Shooting hopes jatkui Cristian Frimanin 22. sijalla
28.5.2016 klo 12:00

Kansainvälinen Shooting hopes -kilpailu jatkui perjantaina Tshekin Pilsenissä. Esbo Skytteföreningenin Cristian Friman sijoittui poikien 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa 22:nneksi.

Frimanin tulos oli 1148 (polvi 384, makuu 395, pysty 369). Kahdeksan parhaan finaaliin pääsi 1155 pisteellä. Peruskilpailun ja koko kisan ykkönen oli Yhdysvaltain Jacob Buchanan. Hän tähtäsi peruskisassa 1162 ja finaalissa 483,5 pistettä.

– Polvi ja makuu sujuivat hyvin lukuun ottamatta viimeisiä sarjoja. Seinien väliset pitkittäiset tuulet aiheuttivat jonkin verran pystyhajontaa. Pystyssä en päässyt missään välissä sujuvaan ammuntaan. Muuten finaalin olisi päässyt normaalituloksella, Friman kommentoi suoritustaan.

Cristianin veli Björn Friman oli kilpailun 54:s tuloksellaan 1121.

Kuusankosken Ampujien Armi Häkkisen tulos tyttöjen ilmakiväärissä oli 409,6, joka oikeutti 32. sijaan. Finaaliraja oli 413,3. Yhdysvaltain Virginia Thrasher hallitsi kilpailua, sillä hän teki peruskilpailun parhaan tuloksen (420,6) ja voitti myös finaalin.

Shooting hopes -kilpailu järjestetään nyt 26. kerran. Kilpailu päättyy sunnuntaina.