Suomelle tuplapotti isopistoolin Lapua Eurooppa cupista
28.5.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teemu Lahti voitti isopistoolin lauantaina.
Suomen joukkue korkeimmalla korokkeella.

Teemu Lahti voitti isopistoolin henkilökohtaisen kilpailun ja Suomi joukkuekilpailun, kun iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup alkoi lauantaina Tanskan Århusissa.

Tanskan Århusissa alkoi lauantaina iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup. Se alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Lahden Ampumaseuraa edustava Teemu Lahti voitti henkilökohtaisen kilpailun ja Suomi oli joukkuekilpailun ykkönen. Suomen joukkueessa ampuivat Lahden lisäksi Ari Meinander ja Marko Talvitie.

Tämä oli Lahden pitkän urheilu-uran toinen voitto Eurooppa cupissa.

– Ei siis mitään jokavuotista herkkua, hän naurahtikin.

– Vakiopistooli tuntui tänne tullessa vahvemmalta lajilta. Isopistooli ei siis tuntunut välttämättä siltä lajilta, jossa menestystä tulisi. Huomenna sitten nähdään, miten vakiossa käy, tyytyväinen Lahti sanaili voittonsa jälkeen.

– Kisa oli jännittävä, ja ammuntani sujui mukavasti. Tein pieniä muutoksia äskettäin käytyjen Hannoverin ja Pilsenin kisojen jälkeen, ja ne auttoivat. Pikaosassa jännitys oli hyvin kova, mutta en antanut sen juurikaan haitata suoritustani. Kaseja tuli ammuttua kolme kappaletta, joten parannettavaa jäi.

Lahti ampui mainiot 580 pistettä (287+293). Hän sai myös paikan Eurooppa cupin finaaliin. Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie oli kahdeksas ja Lahden seuratoveri Ari Meinander yhdeksäs. Heidän tuloksensa oli 573. Joukkuekilpailussa Suomi voitti toiseksi sijoittuneen Ruotsin kolmella pisteellä.

Vakiopistoolin kilpailu ammutaan sunnuntaina.

Lapua Eurooppa cup, iso- ja vakiopistooli
28.-29.5. Århus, Tanska

Tuloksia la 28.5.

25m isopistooli: 1) Teemu Lahti Suomi 580/20x, 2) Allan Gejl Tanska 580/19x, 3) Denis Servais Belgia 578, 4) Frank Kiefer Ranska 577, … 8) Marko Talvitie 573/15x, 9) Ari Meinander 573/15x. Neljä parasta sai paikan EC-finaaliin. 27 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Suomi 1726, 2) Ruotsi 1723, 3) Ranska 1715.