Eemil Pirttisalo tähtää seuraavaksi Bakun maailmancupiin. Kuvat: Lassi Palo
Eetu Kallioinen IJSC:ssä Orimattilassa.
Timi Vallioniemi oli kuudes poikien skeetissä.

Eemil Pirttisalo oli poikien trapissa hienosti kolmas, kun kansainvälinen haulikkolajien Junior cup päättyi sunnuntaina Orimattilassa. Eetu Kallioinen oli skeetissä viides ja Timi Vallioniemi kuudes.

Kansainvälinen haulikkolajien Junior cup päättyi sunnuntaina Orimattilassa. Päätöspäivänä ammuttiin poikien skeetin ja trapin toisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa ja finaalit.

Poikien trapissa Ruotsalon Metsästysyhdistyksen Eemil Pirttisalo jatkoi avauspäivän jälkeen kilpailuaan neljänneltä sijalta. Hän sijoittui peruskilpailussa lopulta viidenneksi tuloksellaan 111. Hän teki äskettäin poikien uuden SE:n 119.

Finaaliraja oli 111, josta Orimattilan Seudun Urheiluampujien Vili Kopra jäi yhden kiekon. Suomi 1 (Vili Kopra, Niko Kopra 102, Pirttisalo) sijoittui joukkuekilpailussa toiseksi. Italia voitti, ja Intia oli kolmas.

Pirttisalo sijoittui finaalissa hienosti kolmanneksi, kun hän voitti pronssimitaliottelussa Norjan Martin Siemsen Larsenin 13-7. Voiton vei Intian Manavadity Rathore.

– Eka päivä meni hyvin, mutta toinen vähän heikommin. Tulos oli kuitenkin ihan hyvä, ei ole valittamista, Pirttisalo hymähti kisan jälkeen.

– Kausi on ollut hyvä, ja tulostakin on tullut, Pirttisalo viittasi Suomen ennätykseensä.

Hän suuntaa katseensa seuraavaksi Bakun maailmancupiin (20.-29.6.), joka on hänen ensimmäisensä miesten sarjassa. Heinäkuussa odottavat haulikkolajien EM-kilpailut Italian Lonatossa.

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioinen oli peruskilpailun jälkeen jaetulla ykkössijalla poikien skeetissä, kun hän rikkoi 119 kiekkoa Intian Jeet Anant Narukan kanssa. Kallioisen seuratoveri Timi Vallioniemi pääsi myös finaaliin tehtyään tuloksen 117, joka oli finaaliraja.

Kuuden ampujan semifinaalissa Kallioinen sijoittui viidenneksi ja Vallioniemi kuudenneksi, joten he eivät päässeet mitaliotteluihin. Voitto meni Italian Cristian Ciccottille.

Joukkuekilpailussa Suomi 1 (Samuli Ahokas 110, Kallioinen, Vallioniemi) oli toinen ja Suomi 2 (Aleksi Ahokas 112, Sami Aaltonen 112, Esko Tiainen 110) neljäs.

IJSC järjestettiin nyt kahdeksannen kerran. Kilpailuun osallistui yhteensä 89 ampumaurheilijaa isäntämaa Suomen lisäksi kymmenestä maasta.