Suomelle ei lisäpaikkaa Rion ampumaurheiluun
1.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) ei myöntänyt Suomelle lisäpaikkaa Rio de Janeiron olympialaisten ampumaurheiluun.

ISSF:n puheenjohtajan Olegario Vasquez Ranan ja pääsihteerin Franz Schreiberin 31. toukokuuta allekirjoittamassa päätöksessä todetaan, että lisäpaikkoja hakivat ”useat kansalliset lajiliitot”.

– Paikkoja hakivat paitsi ne maat, joilla on jo olympiapaikka Rioon, myös sellaiset maat, joilla ei ole paikkaa. ISSF ei voinut myöntää lisäpaikkoja kaikille niille maille, joilla ei paikkaa vielä ollut, päätöksessä perustellaan.

Olympialaisten ampumaurheilussa kilpailee kaikkiaan 390 urheilijaa. Riossa on mukana 95 maata. Lontoon olympialaisissa (2012) maita oli ennätykselliset 108.

Rio de Janeiron olympialaiset järjestetään 5.-21. elokuuta. Sinne on nimetty kaksi suomalaista urheiluampujaa: trap-ampujat Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura).

Ampumaurheilussa kilpaillaan 6.-14. elokuuta. Naisten trap ammutaan sunnuntaina 7. elokuuta ja miesten trap 7.-8. elokuuta.