Vesa Törnroosille ja Jukka Laaksolle hyvät sijoitukset trapin maailmancupissa
4.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lähelle finaalia. Jukka Laakso (vas.) ja Vesa Törnroos San Marinon maailmancupissa. Kuva: Per-Ole Lindell

Vesa Törnroos ja Jukka Laakso pääsivät miesten trapissa lähelle kuuden parhaan finaalia, kun kauden kolmas haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina San Marinossa. Törnroos oli kahdeksas ja Laakso 11:s. Kisan kolmas suomalainen Mirka Kyyrönen sijoittui 30:nneksi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kauden viides maailmancup jatkui lauantaina San Marinossa. Päivän ohjelmassa olivat miesten trapin viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura) ja Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ampuivat 119 kiekkoa. Törnroosin sarjat olivat 24+23+23+25+24 ja Laakson 24+24+24+23+24. Heidän sijoituksensa olivat kahdeksas ja 11:s. Finaaliraja oli vain kiekon parempi eli 120.

Avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Espanjan Alberto Fernandez jatkoi hyvää tahtiaan ja teki peruskilpailun parhaan tuloksen 123. Kuuden ampujan finaalissa Tshekin Jiri Liptak nousi voittoon, ja Fernandez jäi neljänneksi. Liptak voitti maailmancupin nyt toisen kerran. Edellinen voitto oli vuodelta 2014.

Rio de Janeiron olympialaisiin nimetty Törnroos sanoi, että ”ammunta oli melko lähellä sitä mitä sen kuulukin olla”. Tuloksena olikin hänen kauden paras tuloksensa tähän mennessä.

– Se kuitenkin syö miestä rotan lailla, kun hölmöilin ekana päivänä molemmissa sarjoissa viimeisen kiekon ohi, hän harmitteli. Miesten trap kilpaillaan Riossa 7.-8. elokuuta.

Laakso puolestaan sanoi, että hänen kisansa ”meni ihan jees”. Kelin vaihtuvuus ja tummat katokset tekivät linssin värin valinnasta haastavaa.

– Pari kiekkoa karkasi aloituksen väärän värin takia, mutta väriä vaihtamalla sain loput kiekot poimittua. Harmittavan lähellä se on, siis finaali, Laakso totesi ja suuntasi katseensa kesäkuun lopun Bakun maailmancupiin ja heinäkuun EM-kisoihin.

– Niissä sitten pyrin olemaan tarkempi.

Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) oli 30:s tuloksellaan 116 (21+24+21+25+25). Hän sanoi kisan olleen ”kaksijakoinen”, mutta valoa on kuulemma tunnelin päässä. Se lupaa hyvää, sillä Italian Lonatossa 2.-12. heinäkuuta järjestettävissä haulikkolajien EM-kisoissa trapissa Suomea edustaa sama kolmikko kuin oli nyt San Marinossa eli Kyyrönen, Laakso ja Törnroos.

Sunnuntai on San Marinossa harjoituspäivä, ja maanantain ohjelmassa on kaksoistrap.

San Marinossa järjestetään maailmancup ensimmäisen kerran sitten vuoden 2009. Kisaan osallistuu 381 urheiluampujaa, jotka edustavat 71 maata. San Marinossa kilpailee neljätoista suomalaista urheiluampujaa.

ISSF:n kauden viimeinen maailmancup on Azerbaidzhanin Bakussa 20.-29. kesäkuuta.

ISSF:n maailmancup (haulikkolajit)
1.-11.6. San Marino

Tuloksia la 4.6.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Alberto Fernandez Espanja 123, 2) Josip Glasnovic Kroatia 122, 3) Joan Garcia Espanja 122, 4) Daniele Resca Italia 121, 5) Jiri Liptak Tshekki 121, 6) Aleksei Alipov Venäjä 120, 7) Giovanni Cernogoraz Kroatia, 119, 8) Vesa Törnroos 119, … 11) Jukka Laakso 119, … 30) Mirka Kyyrönen 116. 119 osanottajaa.

Semifinaali: 1) Resca 13/uusinta 4, 2) Liptak 13/3+2, 3) Alipov 13/3+1, 4) Fernandez 13/0, 5) Glasnovic 12, 6) Garcia 12.
Pronssimitaliottelu: Aleksei Alipov Venäjä – Alberto Fernandez Espanja 13-11
Kultamitaliottelu: Jiri Liptak Tshekki – Daniele Resca Italia 12-10

Kaikki tulokset löydät täältä.