Sami Ritsilä hienosti kuudes kaksoistrapin maailmancupissa!
6.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sami Ritsilä ja valmentajansa Pekka Maunula tyytyväisinä San Marinossa. Kuva: Per-Ole Lindell

Sami Ritsilä pääsi hienosti San Marinon maailmancupin kaksoistrapin finaaliin ja saavutti uransa parhaan maailmancup-sijoituksen. Hän sijoittui kuudenneksi. Simo Köylinen oli 35:s ja Miki Ylönen 37:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup jatkui maanantaina San Marinossa. Kaksoistrapiin osallistui kolme suomalaista, Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Simo Köylinen, Sami Ritsilä ja Miki Ylönen.

Ritsilä ampui peruskilpailussa 138 kiekkoa (27+25+28+29+29) ja pääsi saman tuloksen tehneen kolmen muun urheiluampujan kanssa finaaliuusintaan. Jaossa oli yksi paikka finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon. Ritsilä nappasi paikan, kun hän rikkoi kuusi kiekkoa. Ruotsin Håkan Dahlby jäi uusinnassa viiteen kiekkoon, Iso-Britannian Steven Scott kolmeen ja Guatemalan Enrique Brol yhteen.

Kiina Pan Qiang teki peruskilpailun parhaan tuloksen 143. Hän oli lopulta neljäs. Yhdysvaltain Joshua Richmond voitti kultamitaliottelussa Saksan Andreas Löwin 29-28.

Ritsilän tulos semifinaalissa oli 24/30. Se riitti kuudenteen sijaan eli hän ei päässyt mitaliotteluihin. Joka tapauksessa tuloksena oli hänen uransa paras maailmancup-sijoitus ja kaikkiaankin paras sijoitus mc- tai kansainvälisissä arvokisoissa. Hän sijoittui viime vuonna Bakun Euroopan kisoissa yhdeksänneksi. Sama sijoitus tuli vuoden 2011 maailmancupissa Pekingissä.

Nyt sitten tuli kauan odotettu finaalipaikka.

– Sitä on jahdattu pitkään! Olen tyytyväinen, vaikka finaali ei mennytkään sillä tavalla kuin sen piti mennä. ”Semin” alku oli paha, Ritsilä, 43, kertoi, kun oli päässyt pois dopingtestistä.

– Joka tapauksessa finaalipaikka maistuu hyvältä – ja etenkin tapa, jolla se tuli. Peruskisassa oli sähläämistä ja onnistumisia, ja sitten finaaliuusinta meni todella putkeen. Siinä onnistui kaikki, ja sain pudotettua kovia nimiä pois kuuden parhaan joukosta.

Köylinen teki tuloksen 120 (24+23+25+24+24) ja sijoittui 35:nneksi. Hän ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Huonoa tekemistä, hän kuittasi lyhyesti kilpailunsa.

Ylösen tulos 118 (22+24+25+23+24) oikeutti 37. sijaan. Hänen mukaansa tekeminen on ollut ”jo jonkin aikaa sellaista, että jokin ei ole vain napsahtanut kohdilleen kisoissa”.

– Aamulla oli hyvä fiilis lähteä ampumaan, mutta päivän jälkeen ei enää olekaan ihan niin hyvä fiilis. Mutta jatketaan reenaamista, ja jospa se seuraavissa kisoissa napsahtaisi kohdilleen.

San Marinon maailmancup jatkuu torstaina, jolloin ammutaan naisten skeet ja miesten skeetin ensimmäinen kilpailupäivä. Maailmancup päättyy perjantaina miesten skeetin finaaliin.

Maailmancup järjestetään San Marinossa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2009. Kisaan osallistuu 381 urheiluampujaa, jotka edustavat 71 maata. San Marinossa kilpailee neljätoista suomalaista urheiluampujaa.

ISSF:n kauden viimeinen maailmancup on Azerbaidzhanin Bakussa 20.-29. kesäkuuta. Siellä ammutaan haulikkolajien lisäksi kivääri- ja pistoolilajit.

ISSF:n maailmancup (haulikkolajit)
1.-11.6. San Marino

Tuloksia ma 6.6.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Pan Qiang Kiina 143, 2) James Willett Australia 142, 3) Joshua Richmond Yhdysvallat 140, 4) Alessandro Chianese Italia 139, 5) Andreas Löw Saksa 139, 6) Sami Ritsilä Suomi 138/uusinta 6, 7) Håkan Dahlby Ruotsi 138/5, 8) Steven Scott 138/3, 9) Enrique Brol Guatemala 138/1, … 35) Simo Köylinen 120, … 37) Miki Ylönen 118. 49 osanottajaa.

Semifinaali: 1) Löw 30, 2) Richmond/uusinta 2, 3) Pan 28/1, 4) Willett 26, 5) Chianese 25, 6) Ritsilä 24.
Pronssimitaliottelu: Pan Qiang Kiina – James Willett Australia 29-28
Kultamitaliottelu: Joshua Richmond Yhdysvallat – Andreas Löw Saksa 29-28

Kaikki tulokset löydät täältä.