Skeetin maailmancup: Marjut Heinonen 29:s, miehet hyvissä asemissa toiseen päivään
9.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen kuvattuna viime vuoden Euroopan kisoissa Bakussa. Kuvat: Lassi Palo
Heidi Hämäläinen kuvattuna toukokuun Polar GP:ssä.

Marjut Heinonen oli naisten skeetissä 29:s, kun haulikkolajien maailmancup jatkui torstaina San Marinossa. Heidi Hämäläinen sijoittui 52:nneksi. Miesten skeetissä kaikki suomalaiset eli Oskari Kössi, Tommi Takanen ja Timo Laitinen ovat ensimmäisen päivän jälkeen hyvissä asemissa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup jatkui kahden harjoituspäivän jälkeen torstaina San Marinossa. Päivän ohjelmassa olivat naisten skeet ja miesten skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Oulun Seudun Haulikkoampujien Marjut Heinonen teki tuloksen 65 (23+19+23) ja sijoittui 29:nneksi. Sibbo Skyttegillen Heidi Hämäläinen ampui 59 kiekkoa (18+21+20). Tulos oikeutti 52. sijaan. Hämäläinen oli sitä mieltä, että ”tekeminen oli sinällään ihan ok, mutta jokin jäi nyt puuttumaan”.  Hän ei ollut tyytyväinen tulokseensa.

– Olosuhteet olivat sateiset, mutta muuten ok. Ammuin kisassa aika pitkälti kahden edellisen päivän harjoituksien tason mukaan, Hämäläinen kertasi päiväänsä ja totesi, että luottamusta omaan tekemiseen puuttuu.

– Tästä lähdetään taas ylöspäin ja positiivisin mielin eteenpäin kohti heinäkuun EM-kilpailuja.

Kuuden parhaan finaaliin pääsi tuloksella 72, jonka ampui neljä naista. Peruskilpailun parhaan tuloksen (73) tekivät Italian Diana Bacosi ja Kiinan Wei Meng. Thaimaan Sutiya Jiewchaloemmit voitti kultamitaliottelussa Bacosin uusinnan jälkeen 8-7. Jiewchaloemmit voitti nyt toisen kerran urallaan maailmancupin. Ensimmäinen tuli aiemmin keväällä Rio de Janeiron maailmancupissa.

Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) jatkaa miesten skeetissä toiseen päivään hienosti 9. sijalta. Hänen ensimmäisen päivän tuloksensa oli 49 (24+25), kun kilpailun kärjessä ovat kaikki 50 kiekkoa ampuneet seitsemän miestä.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) on Kössin tavoin erittäin hyvissä asemissa. Hänen tuloksensa oli sama kuin Kössin eli 49 (25+24). Takanen on 15. sijalla. Kössin seuratoveri Timo Laitinen on 36. sijalla tuloksellaan 47 (23+24).

San Marinon maailmancup päättyy perjantaina, jolloin ammutaan miesten skeetin toisen kilpailupäivän 75 kiekkoa ja finaali.

Maailmancup järjestetään San Marinossa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2009. Kisaan osallistuu 381 urheiluampujaa, jotka edustavat 71 maata. San Marinossa kilpailee neljätoista suomalaista urheiluampujaa.

ISSF:n kauden viimeinen maailmancup on Azerbaidzhanin Bakussa 20.-29. kesäkuuta. Siellä ammutaan haulikkolajien lisäksi kivääri- ja pistoolilajit.

ISSF:n maailmancup (haulikkolajit)
1.-11.6. San Marino

Tuloksia ja tilanteita to 9.6.

Naisten skeet 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Diana Bacosi Italia 73, 2) Wei Meng Kiina 73, 3) Wei Ning Kiina 72, 4) Amber Hill Iso-Britannia 72, 5) Sutiya Jiewchaloemmit Thaimaa 72, 6) Chiara di Marziantonio Italia 72, … 29) Marjut Heinonen 65, … 52) Heidi Hämäläinen 59. 54 osanottajaa.

Semifinaali: 1) Bacosi 16, 2) Jiewchaloemmit 16, 3) Wei Ning 14, 4) Hill 12/uusinta 7, 5) Wei Meng 12/6, 6) di Marziantonio 11.
Pronssimitaliottelu: Amber Hill Iso-Britannia – Wei Ning Kiina 13-13/uusinta 7-6
Kultamitaliottelu: Sutiya Jiewchaloemmit Thaimaa – Diana Bacosi Italia 15-15/uusinta 8-7

Miesten skeet tilanne 50/125 kiekkoa: 1) seitsemän urheiluampujaa 50, … 9) Oskari Kössi 49, … 15) Tommi Takanen 49, … 36) Timo Laitinen 47. 89 osanottajaa.

Kaikki tulokset ja mitalitilastot löydät täältä.