EM-Tallinna: Ensimmäiset mitalit jaettiin poikien 25m pistoolissa
14.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Leevi Siren (vas.), Arttu Ihalainen ja Joonas Kuusela ensimmäisen pistoolikisansa jälkeen EM-Tallinnassa. Kuvat: Lassi Palo
Joonas Kuusela oli tiistain paras suomalainen.
Arttu Ihalainen on kansainvälisten arvokisojen ensikertalainen.

Tallinnassa järjestettävissä nuorten EM-kilpailuissa jaettiin tiistaina ensimmäiset mitalit, kun pojat ampuivat 25m pistoolikisansa. Kultamitali meni maailmanennätystä sivunneelle Venäjän Aleksander Petroville, ja parhaan suomalaissijoituksen otti Joonas Kuusela, joka oli 23:s.

Nuorten 25/50m pistooli- ja kiväärilajien EM-kilpailut järjestetään Tallinnassa 12.-19. kesäkuuta. Kisojen ensimmäiset mitalit jaettiin tiistaina, kun ohjelmassa oli poikien 25m pistooli. Suomea edusti kolmikko Joonas Kuusela (Sodankylän Ampujat), Leevi Siren (Turun Seudun Ampujat) ja Arttu Ihalainen (Pieksämäen Seudun Ampujat).

Kuusela teki suomalaisista parhaan tuloksen paukuttamalla taululle 555 pistettä (272+283). Se oikeutti 23. sijaan. Hän kehui aurinkoisen Männikun radan olosuhteita mainioiksi, mutta harmitteli sitä, ettei saanut parastaan irti.

– Minulla oli tarkkuusosassa liipaisuvaikeuksia, ja pikaosassa tekemiseni muuttui vähän väkinäiseksi. Suurin ongelma oli liipaisussa. Se ei toiminut tänään, ja yksittäiset huonot laukaukset pudottivat tulostani, Kuusela sanoi kisan jälkeen.

Hän piti tulostaan ”matalana”. Hänen ennätyksensä on viime vuonna ammuttu 567. Kuusela kilpailee keskiviikkona Ihalaisen ja Sirenin tavoin vakiopistoolissa.

– Tiedän mitä minun pitää parantaa ja mihin kiinnittää huomiota, Kuusela sanoi.

Euroopan mestaruuden otti Venäjän Aleksander Petrov, joka sivusi kolme vuotta vanhaa maailmanennätystä 590 (292+298). Hän jakaa ME:n nyt Ukrainan Pavlo Kolostylovin kanssa. Hopeamitali ojennettiin Ranskan Nicolas Thielille, joka hävisi voittajalle kymmenen pistettä (580).

Venäjä voitti joukkuekilpailun pisteen erolla Ranskaan (1719-1718). Suomi sijoittui yhdeksänneksi (1592).

Ihalainen teki tuloksen 548 (276+272) ja sijoittui 26:nneksi. Siren oli kisan 34:s tuloksellaan 489 (235+254). He ovat kumpikin kansainvälisten arvokilpailujen ensikertalaisia, ja he myönsivätkin, että kisajännitystä oli ilmassa. Nyt kun ensimmäinen kisa on takana, keskiviikkona pitäisi pystyä rennompaan suoritukseen, he sanoivat.

– Eka arvokisa tuntui kivalta, ja vähän jännitti. Tämä oli hyvää kokemusta. Vakiopistoolissa pitäisi olla parempaa tekemistä ja keskittymistä, Ihalainen ja Siren sanoivat odottaessaan virallisten harjoitusten alkua.

Suomalaiset ke 15.6.

25m vakiopistooli: Joonas Kuusela (Sodankylän Ampujat), Leevi Siren (Turun Seudun Ampujat), Arttu Ihalainen (Pieksämäen Seudun Ampujat)
50m pienoiskivääri, makuu 60 ls: Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Henna Viljanen (Poliisien Ampumaseura)

Lyhyesti EM-kisoista

Tallinnan EM-kisoihin osallistuu 236 nuorta ampumaurheilijaa, jotka edustavat 30 maata. Kisoissa on kaikkiaan 383 suoritusta. Suomesta kisoihin osallistuu 16 ampujan joukkue, jossa on seitsemän kivääri- ja yhdeksän pistooliampujaa.

Finaaleja voi seurata suorana ESC:n nettisivuilta http://www.esc-shooting.org/. Ensimmäinen lähetys on torstaina 16. kesäkuuta kello 12.

Nuorten EM-kilpailut (25/50m pistooli- ja kiväärilajit)
12.-19.6. Tallinna, Viro

Tuloksia ti 14.6.

Poikien 25m pistooli: 1) Aleksandr Petrov Venäjä 590 (sivuaa ME:tä), 2) Nicolas Thiel Ranska 580, 3) Oskar Miliwek Puola 578, … 23) Joonas Kuusela 555, … 26) Arttu Ihalainen 548, … 34) Leevi Siren 489.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 1719, 2) Ranska 1718, 3) Saksa 1704, … 9) Suomi 1592.

Kaikki tulokset löydät täältä.