Mika Kojonkoski jatkaa OK:n huippu-urheiluyksikön johtajana
16.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitean hallitus on päättänyt jatkaa huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken työsopimusta.

Huippu-urheiluyksikkö aloitti toimintansa 1.1.2013 ja sen tehtävänä on johtaa ja koordinoida suomalaisen huippu-urheiluverkoston toimintaa. Yksikkö vastaa yhdessä lajiliittojen kanssa pitkän aikavälin huippu-urheilumenestyksestä Suomessa.

Huippu-urheiluyksikön kautta resurssit kohdistetaan urheilijoiden, valmentajien ja muiden verkoston toimijoiden arjen tukemiseen kolmen ohjelman kautta. Ohjelmat ovat huippuvaiheen ohjelma, urheiluakatemiaohjelma ja osaamisohjelma.

– Tuore selvitys huippu-urheiluyksikön toiminnan arvioinnista on nostanut esiin positiivisen kehityssuunnan. Rio de Janeiron olympialaisten osalta olemme iloisia siitä, että joukkueen edustus eri lajien osalta on laajin sitten Helsingin 1952 olympialaisten, toteaa Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen.

– Yhä useammin toteutuu tavoite, jossa parhaat urheilijat harjoittelevat parhaiden kanssa ammattivalmennuksessa ja hyvissä olosuhteissa. Lajien välinen osaamisen jakaminen vauhdittaa urheilijoiden kehittymistä. Rion olympialaiset ovat jo ovella, ja katseet on suunnattu myös tiukasti Etelä-Koreassa 2018 järjestettäviin talviolympialaisiin, Kojonkoski sanoo.