Mäkelä-Nummela voitti maailmancupin Bakussa
22.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela pääsi tuulettamaan voittoa Bakun maailmancupissa (Kuva: Mopsi Veromaa)

Satu Mäkelä-Nummela voitti trapin maailmancupin osakilpailun Azerbaidzhanin Bakussa. Mäkelä-Nummela kohtasi kultaottelussa Libanonin Ray Bassilin, jonka suomalainen päihitti 14–13.

–  Sain aikaan tasaista tekemistä. Samoin oli jo eilen virallisissa (harjoituksissa) se vahva tekemisen maku ja halu. Toki aina kisoihin lähettäessä on se halu ollut, mutta se ei aina tuota tulosta, koska siitä se helposti lipsahtaa sen pakon puolelle, Mäkelä-Nummela mietti.

– Alkaneella viikolla oli tiukka treeni Kevinin kanssa ja ihan peruskuviot "rytmiin". Ammunta perustuu rytmiin. Sain vahvaa itseluottamusta, ja kun vaan palasia saa kohdalleen, tulostakin syntyy.

Orimattilalainen selvisi finaaliin uusinnasta, jossa kahta loppukilpailupaikkaa ratkoi kaikkiaan neljä tuloksen 70 ampunutta naista. Mäkelä-Nummelan sarjat peruskilpailussa olivat 23, 23 ja 24.

– Mukava, kun noin uusinnan kautta peliin mukaan. Semissä ja kultaottelussa oli vahvaa tulosta. Mukava tästä on tietty jatkaa ja valaahan se uskoa omalle tekemiselle. Nokka kohti italian EM-kisoja, ja siitä vielä yhden välietapin kautta Rioon. Iskelmän sävelin: vielä jaksaa vanhakin, Mäkelä-Nummela summasi hymyillen.

Muista suomalaisista Mopsi Veromaa oli 24:s tuloksella 65 ja Marika Salmi 29:s tuloksella 63. Mqs-ampujana Noora Antikainen ampui 63.
– Voihan mahalasku sentään. Kahden hyvän sarjan jälkeen melko täydellinen mahalasku tuloksella 18. En edes osaa sanoa mitä tapahtui, ei vaan halunnut osua. Noihinkin kiekkoihin mahtui kyllä aikamoisia tuuriosumiakin. Vähän jäi hampaankoloon, joten tänne on päästävä uudelleen ”selättämään” rata vielä jonain vuonna, Veromaa sanoi.
Kahden sarjan onnistuminen ilahdutti häntä lopputuloksen harmituksesta huolimatta.
– Tietoisuus siitä, että se on jo mahdollista, luo uskoa ja potkua jatkoon, hän summasi.
Mietittävää jäi myös Marika Salmelle.
– No nyt kävi näin, ei ollut ollenkaan terävä olo ampua. Olosuhteet ja keli olivat mainioita, Salmi sanoi.
Antikainen oli omaan ampumiseensa tyytyväinen, erityisesti kahden ensimmäisen sarjan osalta.
– Viimeisessä sarjassa aloin vaan puristamaan ja yrittämään liikaa. Tuuli toi hieman haastetta, ja aloin liikaa kai miettiä sitä. Sittenhän se rentous katosi, Antikainen tuumi.

Debytantti Pirttisalo, 20, aloitti hienosti

Miesten trapissa uransa ensimmäisessä maailmancupissa kilpaileva Eemil Pirttisalo, 20, on ensimmäisen päivän 75 kiekon jälkeen kahdeksantena. Ruotsalon Metsästysyhdistyksen ampuja ylsi tulokseen 72. Siitä iloitsi myös valmentaja Pekka Maunula:
– Eemil ampui rohkeasti, ja tulos on loistava. Huomenna samaan malliin niin hyvä tulee.
Muista suomalaisista olympiaedustaja Vesa Törnroos on 18:ntena (71) ja Jukka Laakso 46:ntena (68).
– Vesan ammunta oli hyvää tekemistä. Harjoitukset menivät alakanttiin, mutta kisa on kisa. Jukalla oli pieniä vaikeuksia kahdessa viimeisessä sarjassa. Huomenna on päivä uusi, valmentaja Pekka Maunula sanoi.
Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden viimeisessä maailmancupissa kilpailee 20 suomalaista urheiluampujaa. Kaikkiaan cupiin osallistuu 640 urheiluampujaa, jotka edustavat 80 maata. Torstaina suomalaisista mukana on miesten trap-kolmikon lisäksi ilmakiväärissä Jaakko Björkbacka, Aleksi Leppä ja Juho Kurki.

Tulokset:

Baku, Azerbaidzhan:
Maailmancup, 1. päivä:

Trap:
Naiset, peruskilpailu, 75 kiekkoa: 1) Ray Bassil Libanon73, 2) Alessia Iezzi Italia 72, 3) Kirsty Barr Iso-Britannia 71, 4) Melanie Couzy Ranska 71, 5) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 70+4, 6) Laetisha Scanlan Australia 70+4, 7) Catherine Skinner Australia 70+3, 8) Carole Cormenier Ranska 70+1, …24) Mopsi Veromaa Suomi 65,…29) Marika Salmi Suomi 63.
Välierä: Mäkelä-Nummela 14, Bassil 14, Iezzi 13, Scanlan 12, 5) Couzy 11, 6) Barr 10
Pronssiottelu: Iezzi–Scanlan 14–13
Kultaottelu: Mäkelä-Nummela–Bassil 14–13
Mqs: Noora Antikainen Suomi 63.
Miehet, 1. päivä, 75 kiekkoa: 1) Kynan Chenai Intia 74, 2) Maksim Smykov Venäjä 74, 3) Fernando Borello Argentiina 74,…8) Eemil Pirttisalo 72,…18) Vesa Törnroos Suomi 71,…46) Jukka Laakso Suomi 68.

Lisää kuvia Facebookissamme